30
20
7
4
4

Akıllı telefon denince akla birçok marka geliyor ve bu markaların bazıları, aynı firmanın çatısı altında toplanmış olabiliyor. Bu markalara örnek vermemiz gerekirse Honor Huawei’nin alt markası olarak karşımıza çıkarken Redmi de Xiaomi’nin bir alt markası olarak kullanıcılara ürünlerini sunmaya devam ediyor.

Bugün sizler için kullanıcıların tamamen aynı sandığı ancak arasında dağlar kadar fark olan Xiaomi ile Redmi markalarını ele alacağız. Xiaomi, Redmi’nin üst markası olarak karşımıza çıkıyor olsa da iki firmanın hedefleri birbirinden tamamen farklı. Biz de sizler için bu farkları 5 ana maddede özetlemeye çalıştık. İsterseniz hemen bu farklara geçelim.

Prestij

Xiaomi

Bilindiği üzere akıllı telefon denince akla birçok farklı segment geliyor. Bazı markalar ağırlıklı olarak amiral gemisi üretmeye odaklanmışken bazı markalar da nadiren amiral gemisi üretip genelde orta segmentteki kullanıcıları hedefliyor. Bu noktada Xiaomi, ‘premium’ bir akıllı telefon markası olmak istediği için orta ve düşük segmentteki telefonlarını Redmi üzerinden çıkarma kararı aldı.

Kamera farkları

Kamera

Bilindiği üzere kameralar, belirli bir noktada telefon fiyatlarını da ciddi şekilde ilgilendiriyor. Xiaomi, kendi ismini taşıyan telefonlarda son derece iyi kamera teknolojilerini kullanırken Redmi telefonlarda nispeten daha düşük ya da daha ucuz bir kamera teknolojisini tercih ediyor. Bu da telefonların fiyatını ve sektördeki yerini (amiral gemisi olup olmamasını) etkileyebiliyor.

Dayanıklılık

Xiaomi

Dayanıklılık faktörü, farklı alanlarda incelenebilen bir kavram ve içerisinde başlıca malzeme kalitesi ve koruma teknolojilerini barındırıyor. Xiaomi, kullanıcıların herhangi bir sorunla karşılaşmaması için en dayanıklı malzeme ve örnek vermemiz gerekirse Corning Gorilla Glass 6 gibi ekran teknolojilerini kullanarak telefonlarının dayanıklılık seviyesini bir ileri noktaya taşıyor. Bunun yanı sıra Redmi de Corning Gorilla Glass teknolojisini kullanıyor ancak daha düşük nesil Gorilla Glass teknolojileri Redmi telefonlarda karşımıza çıkıyor.

Güncelleme

Redmi

Bilindiği ve tahmin edilebileceği üzere müşterilerinize ‘premium’ hissi vermeniz gerektiğinde onlarla ilgilenmeniz ve özel olduklarını hissettirmeniz gerekir. Xiaomi, kendi ismini taşıyan cihazlarına yaptığı güncelleme desteklerini olabildiğince hızlı bir şekilde gerçekleştirirken Redmi telefonlarda bulunan güncellemeler Xiaomi telefonlara oranla daha yavaş bir şekilde kullanıcılara ulaşıyor. Aynı zamanda güncelleme sayılarının Redmi telefonlarda Xiaomi’ye göre daha az olduğunu da belirtmekte yarar var.

Donanım farkları

Xiaomi

Premium bir his verme üzerine fazla durduk ancak bu konu yalnızca güncelleme desteği ya da kamera ile olmuyor. Kullanıcılar, düzenli bir güncelleme beklerken aynı zamanda telefonun da kendi günlük ihtiyaçlarını karşılamalarını bekliyor. Bu nedenle Xiaomi, Redmi cihazlarında fiyat/performans açısından son derece başarılı bir işi ortaya koyuyor olsa bile Xiaomi markalı cihazlarında bu işi sınır noktalara taşıyor ve telefonlar donanım bakımından sektör liderlerine kafa tutuyor.

Xiaomi ve Redmi telefonlar arasındaki farkları kısaca ele aldığımız yazımızın sonuna gelmiş bulunuyoruz. Sizin de gözünüze takılan bir farklılık varsa yorumlar kısmından bizlerle bu farklılıkları paylaşabilirsiniz.

30
20
7
4
4
Emoji İle Tepki Ver
30
20
7
4
4