Xiaomi'nin Resmi Lansman Videosu, Telif İhlali Nedeniyle YouTube'dan Silindi

74
9
6
3
3
Xiaomi'nin Mi 9 Pro ve Mi Mix Alpha'yı tanıttığı resmi lansman videosu, tanıtım sırasında Huawei Mate 30 Pro'nun resmi olmayan render görüntüleri kullanıldığı gerekçesiyle YouTube'dan silindi.

Son yılların yükselişte olan Çin merkezli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, bugün dikkat çeken bir olayla dünya gündemine geldi. Aslında olay dünyanın en büyük video platformu olan YouTube ile Xiaomi arasında geçiyor.

Olayın çıkış kaynağı ise Xiaomi’nin son amiral gemisi Mi 9 Pro’nun tanıtımı sırasında CEO Lei Jun liderliğindeki ekibin telif haklarını ihlal etmesi. Tanıtım sırasında kullanılan görseller, Xiaomi'nin başına bela olmuşa benziyor.

Xiaomi’nin tanıtım videosu, YouTube’dan kaldırıldı:

Xiaomi lansman

Xiaomi, bu sonbaharda yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını tanıttı ancak yeni Xiaomi 9 Pro ve Mi Mix Alpha'nın sunumu için CEO Lei Jun'un etrafındaki ekip, oldukça şaşırtıcı bir karar aldı ve akıllı telefon karşılaştırmasında Huawei Mate 30 Pro'nun resmi ürün görüntüsünü kullanmak yerine Xiaomi pazarlama ekibinin hatasıyla "Techgarage" tarafından hazırlanan ve cihazın resmi olmayan bir render görseli kullanıldı.

Xiaomi

"Xiaomi'nin lansman videosu, telif ihlali nedeniyle YouTube'dan kaldırıldı"

Xiaomi pazarlama ekibinin neden Huawei'nin orijinal görüntülerini kullanmak yerine resmi olmayan Mate 30 görsellerini seçmeye karar verdikleri henüz bilinmiyor ancak YouTube bu durumu affetmedi ve Xiaomi’nin bu tanıtım videosunu telif haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle sildi.

Xiaomi’nin bu konuda henüz bir açıklaması bulunmuyor ancak bunun gerçekten de kabul edilemez bir hata olduğu gerçek. Çinli üreticinin bu hatasını nasıl telafi edeceğini ve hangi açıklamalarda bulunacağını ise ancak ilerleyen günlerde görebileceğiz.

74
9
6
3
3
Emoji İle Tepki Ver
74
9
6
3
3