Xiaomi, Şeffaf Televizyonu Mi Tv Lux Transparent Edition'ı Tanıttı

92
22
7
7
6
10. yıldönümünü kutlayan Çinli teknoloji devi Xiaomi, yıldönümünün şerefine yeni ürünlerinin tanıtımını gerçekleştirdi. Bu ürünler arasında en çok dikkat çekeni ise Mi TV Lux Transparent Edition oldu.

Çinli teknoloji devi Xiaomi, bugün 10. yıldönümünü oldukça ilgi çeken bazı cihazlarıyla birlikte kutladı. Şirket, bu yıldönümü için Mi 10 Ultra ve Redmi K30 Ultra cihazlarının tanıtımını gerçekleştirdi. Ancak ilgiyi üstünde toplayan asıl ürün bunlardan farklıydı.

Xiaomi'nin yıldönümü için tanıttığı ve deyim yerindeyse tüm ilgiyi üstüne çeken ürünü Mi TV Lux Transparent Edition oldu. Peki, neden bu ürün ön plana çıktı diye düşünüyorsanız adından da anlaşılabileceği gibi şeffaf bir televizyon olması. Mi TV Lux Transparent Edition, dünyanın toplu üretime giren ilk şeffaf televizyonu oldu.

Xioami'nin şeffaf televizyonu: Mi TV Lux Transparent Edition

xiaomi mi tv lux transparent edition

Şirketin yeni TV'si 55 inç, şeffaf OLED bir ekrana sahip ve kalınlığı ya da bu durumda inceliği 5,7 mm. Bunun haricinde televizyonun dikkat çeken bir diğer özelliği de 120 Hz ekran tazeleme oranına sahip olması. Şirket, ayrıca ekran tepki süresinin 1 milisaniye olduğunu söyledi.

TV, gücünü MediaTek 9650 yonga setinden alıyor. MEMC görüntü sıkıştırma teknolojisine sahip olan cihazda ayrıca Dolby Atmos desteği de bulunuyor. Ekranda oldukça ince çerçeveler yer alıyor ve oldukça pahalı olan bu ürünün sadece tek bir ekran boyutu bulunuyor.

xiaomi mi tv lux transparent edition

En merak edilen nokta olan fiyata bakacak olursak cihaz 7100 dolar gibi bir fiyat etiketine sahip. Yani günlük kur üzerinden vergisiz olarak hesaplarsak 51.449 TL gibi bir fiyata denk geliyor. Şu an için bu TV'nin hangi ülkelerde satışa sunulacağıyla ilgili kesin bir bilgi bulunmuyor ancak bu bilginin de ilerleyen günlerde açıklanması muhtemel.

Xiaomi'den önce 2019 yılında Panasonic, 2017 yılında LG ve 2016 yılında Samsung da şeffaf TV'ler tasarlamışlardı ancak bunlar prototip ürünlerdi. Mi TV Lux Transparent Edition, toplu üretilen ilk şeffaf TV olacak.

Kaynak : https://www.gizchina.com/2020/08/11/mi-tv-lux-transparent-edition-is-the-xiaomis-truly-transparent-television/
92
22
7
7
6
Emoji İle Tepki Ver
92
22
7
7
6