Yangının Ne Kadar Hızlı Yayılabildiğini Gösteren Korkunç Anlar Canlı Yayında Görüntülendi [Video]

59
6
6
0
0
Yangının Ne Kadar Hızlı Yayılabildiğini Gösteren Korkunç Anlar Canlı Yayında Görüntülendi [Video]
Marmaris’te büyümeye devam eden yangın hakkında canlı yayında bilgi veren Habertürk ekibi, canlı yayında yangının ne kadar hızlı büyüyebileceğini kaydetti. Ekip, bir anda alevlerin yayıldığını gördü ve bölgeden hızla uzaklaştı.

Türkiye genelinde toplamda yüzlercekilometrelik alanı kül eden, yerleşim yerlerine zarar veren ve hem insan hem de hayvan canına mâl olan orman yangınları halen sürüyor. Fakat gördüğümüz çoğu görüntü, yangının ne denli hızlı yayıldığını ve içinde bulunduğunuz durumu bir anda nasıl değiştirebileceğini göstermekte yetersiz kalıyor.

Bu talihsiz ve korkunç anlardan biriyse geçtiğimiz dakikalarda Manavgat’taki yangında son durumu aktaran Habertürk ekibinin başına geldi. Habertürk ekibi, canlı yayında gelişmeleri aktarırken hakkındaki gelişmeleri paylaştıkları yangın, saniyeler içinde ekibin çok yakınına kadar ilerledi. O anlar şu şekilde kaydedildi:

Gökyüzü saniyeler içinde kırmızı oluyor:

(Videonun ilk 3 dakikasında o anları canlı bir şekilde görebilirsiniz.)

Ekip, bir yandan yangını görüntülemeye ve bilgi vermeye devam ederken yangın, bulunduğu yamaçtan aşağı doğru kısa sürede anayola kadar indi. Yangın dumanının etkisiyle birlikte gökyüzü dumanla kaplandı ve kırmızı tona büründü. Habertürk ekibi, kontrolden çıkan yangının olduğu alanı kısa sürede terk etti.

Marmaris’te devam eden yangın, yaklaşık 5 gündür kontrol altına alınabilmiş değil. Alevler, Hisarönü mahallesini sardı. Mahallenin bulunduğu bölge boşaltılırken insanlar, alevler arasında kalan yerleşim yerlerinden kaçabilmek için zamanla yarıştı.

Kaynak : https://www.haberturk.com/canli-yayinda-alevler-buyudu-haberler-3150913
59
6
6
0
0
Emoji İle Tepki Ver
59
6
6
0
0