Yayını Sırasında Kedisini Fırlatan Kadın Yayıncı, Özür Diledi

122
25
5
5
2
Twitch üzerinde yayınlar yapan ve Alinity ismiyle tanınan Natalia Mogollon, geçtiğimiz hafta açtığı bir yayında kedisini fırlatarak büyük bir tepkinin odağı haline gelmişti. Yayıncı özür dilese de tepkilerin ardı arkası kesilmedi. Twitch şu anda kendisini yasaklamamış olsa da yayıncının yasaklanmasını isteyen kişiler çoğunlukta.

Alinity Divine ismiyle tanınan Natalia Mogollon isimli kadın yayıncı, 18 Temmuz tarihinde Apex Legends oynarken masasına çıkan kedisini arkasına doğru fırlatmış, bu görüntüler sosyal medyayı sallamıştı. Mogollon, o zaman yaptığı davranış için özür dilemişti ancak Twitch'in içerisinde de bulunan birçok kişi, Mogollan'ın Twitch'ten geçici süre yasaklanmasını istemişti.

Olay, cuma günü sosyal medyada büyük bir tepki uyandırdı ve PETA da konuya dahil oldu. Hayvanları ve hayvan haklarını koruma konusunda eylemlerde bulunan PETA, resmi Twitter hesabından şu şekilde bir Tweet gönderdi:

"DİKKAT: @TwitchSupport,

Kediler için harekete geçin ve lütfen Alinity'yi @Twitch'ten hemen yasaklayın. (Alinity) platformu hayvanlara kötü davrandığını göstermek için kullanıyor ve kendi videolarını izleyenlere tehlikeli mesajlar veriyor. Kediler daha fazla izlenme almak için kullanılan nesneler değil."

Alinity, bunca tepkiyi üzerine topladıktan sonra kendi Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Alinity, açıklamasında "Herkese selamlar, herkesin neden endişelendiğini anlayabiliyorum ve özür dilerim. Milo'ya (kedisi) sinirlenmemeliydim ancak onu sandalyemin arkasındaki yere fırlattım. (Burada kediyi duvara fırlatmadığından ve yerde herhangi bir tehlikeli nesne olmadığından bahsediyor.) O kadar güçlü değilim :P."

twitch

Bu açıklamaların ardından kedisine iyi davrandığını da belirten Alinity, herhangi bir yetkilinin gelip kedisinin yaşam koşullarını inceleme konusunda da son derece açık olduğunu belirtti.

Hafta sonunda Twitch'in yaratıcı gelişim direktörü Marcus 'djWHEAT' Graham, gördüğü görüntüler karşısında üzgün olduğunu ve Mogollon'un geçici olarak Twitch'ten yasaklanması gerektiğini düşündüğünü belirtti. Kendisine kalsa Alinity'yi en azından bir ay boyunca yasaklayacağını belirten Graham, bu işi moderatörlerin yürüttüğünü de ekledi.

Tabii ki bu açıklamayla birlikte daha da fazla hareketlenen olay, Mogollon'un taciz edilmesine kadar devam etti. Twitter'dan açıklama yapan Mogollon, yabancıların evine geldiğini ve komşularından adresini sorduklarını belirtti.

Twitch ya da Mongollon, yasak konusuna ilişkin bir yorumda bulunmadı.

Kaynak : https://kotaku.com/streamer-apologizes-for-throwing-her-cat-1836607435
122
25
5
5
2
Emoji İle Tepki Ver
122
25
5
5
2