Yeni Sinema Kanunuyla Beraber Reklam Süreleri Azalıyor

52
8
7
1
0
TBMM'nin kabul ettiği yeni Sinema Kanunu, sinema salonlarındaki uygulamalara bazı tahditler getirmişti. Buna göre 1 Temmuz Pazartesi'den itibaren sinema salonları, reklam sürelerine getirilen kısıtlamayı uygulamaya başlayacak.

2019'un başında yaşanan ve birçok aktör ve aktrisin de katıldığı "sinema salonu mevzusu" sonrasında Millet Meclisi devreye girmiş ve Sinema Kanunu'nda değişiklikler yapılmıştı. Yeni kanun, 1 Temmuz itibarıyla uygulamaya koyulacakken film öncesinde ve film arasında gösterilen reklam süreleri azalacak.

30 Ocak 2019'da Resmi Gazete'de yayınlanarak kabul edilen kanun, sinema öncesinde gösterilen reklamların süresini 10 dakika ile sınırlarken fragman gösterim süresinin en az 3 en fazla da 5 dakika olarak belirliyor.

Kamu spotları ve sosyal sorumluluk projeleriyle alakalı görüntüler, reklam veya fragman sayılmadığı gibi bu sürelerden yemeyecek. Film ortasında yer alan aralar ise 15 dakikaya geçemeyecek.

Bu kurallara uymayan; reklam ve ara sürelerini aşan sinema salonlarını da ciddi cezalar bekliyor. Bu hataları yapan salon işletmecileri, her salon başına 50 bin TL para cezası ödeyecek.

Kanunda reklam ve ara sürelerinin yanı sıra, film yapımcısı ve (varsa) dağıtımcısı ile gerçekleştirilmiş olan sözleşmede belirlenen indirimli fiyatlar harici herhangi bir promosyon, abonelik, kampanya ve toplu satış yapılamayacak. Gişeden biletle beraber promosyon patlamış mısır alma dönemi de 1 Temmuz itibarıyla sonlanacak.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/kultur-sanat/sinemada-artik-daha-az-reklam-izlenecek-/1518051
52
8
7
1
0
Emoji İle Tepki Ver
52
8
7
1
0