Thor Filminde Rol Alan Ünlü Bir Oyuncu, Bir Yaban Arısı Türüyle Adaş Oldu

23
8
3
2
2
Marvel’ın yapımcılığını üstlendiği Thor filmlerinde bekçi Heimdall olarak tanıdığımız Idris Elba, yeni keşfedilen bir yaban arısı türü ile adaş oldu. Journal of Hymenoptera Research dergisinde yayınlanan bir araştırmaya göre yaban arısına Idris Elba ismi verildi.

Britanyalı oyuncu, yapımcı ve aynı zamanda şarkıcı olan Idris Elba, bu zamana kadar birçok önemli filmde rol aldı. Marvel’ın önemli yapımlarından biri olan Thor filmlerinde de rol alan Idris Elba, bu film serisinde bekçi Heimdall rolünü üstleniyordu. Korumacı bir kişilik olan Heimdall’ı üstlenen Idris Elba’nın ismi, yeni keşfedilen bir yaban arısı türüne verildi.

Journal of Hymenoptera Research isimli akademik dergide yayınlanan araştırmada görüldüğü üzere yeni bir yaban arısı türü keşfedildi. Kuzey Amerika’da bulunan bu yeni türün, ekinlere zarar veren Bagrada Hilaris böceklerini yok edeceği düşünülüyor. Idris elba ismindeki tür, Bagrada böceklerinin yumurtalarını parazitleştirecek ve bu türün büyümesini önleyecek. Yani aslında bu yaban arıları, bölgedeki ekinleri korumak için önemli bir silah olacak.

Idris Elba isminin seçilmesinin nedeni, aktörün oynadığı rolün arıların özelliğini yansıtması

Idris elba

1- Parazitlenmemiş kokuşmuş böcek yumurtası, 2- Parazitlenmiş yumurta 3- Dişi Idris elba, 4- Idris elba kanatları 5- Erkek Idris elba

Bulunan yeni türün isminin Idris Elba olarak seçilmesinin nedeninin aktörün oynadığı Heimdall rolü olduğu belirtildi. Thor filmlerinde Heimdall, Asgard’a giriş yapılan Bifrost Köprüsünü canı pahasına koruyordu. Idris elba ismi verilen yeni tür yaban arıları da fazlasıyla korumacı olduklarından ötürü, onlara bu ismin verilmesi uygun görüldü. Bu tür, bölgesindeki ekinleri koruyarak Bagrada böcekleri gibi bunlara zarar veren böceklerin yumurtalarına parazit saçıyor ve büyümelerini engelliyor.

Daha önce örümcek yumurtalarına saldıran yaban arısı türleri de bulunmuştu ancak kokuşmuş böcek yumurtalarına parazit gibi davranan yaban arısı türü ilk defa bulundu. Bilim adamları, bu türü ilk kez Meksika’nın Gunajuato kentindeki sebze ekinleri içerisinde bulunan kokuşmuş böcek yumurtalarını istila ederken gördü.

Daha önce Idris ismini almış bir eşek arısı türü bulunduğundan ötürü bu yaban arısı türünün isminin yanına ‘elba’ da eklendi. Bunun sebebi olarak iki türün de benzer davranışlar sergilemesi ancak yeni türün biraz daha agresif bir tavır sergilemesi gösterildi.

Kaynak : https://www.cnet.com/news/thor-actor-idris-elba-namesake-of-new-wasp/
23
8
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
23
8
3
2
2