Yeni Zelanda’da Kripto Parayla Maaş Dönemi Başladı

9
4
3
3
0
Yeni Zelanda’da işçi maaşlarının ödenmesinde yeni bir dönem başlıyor. Artık bu ülkedeki işçiler, maaşlarını kripto para olarak alabilecek.

Yeni Zelanda İç Gelir İdaresi, ülke çapında 1 Eylül’den itibaren geçerli olacak yeni kararlar açıkladı. Bu kararlar arasında kripto paraların yasallaşması sürecine dair kararlar da yer alıyor. Yeni düzenleme ile artık çalışanlar kripto para ile maaş alabilecek. Bu şekilde maaş almak isteyenlerin ise uyması gereken kıstaslar olacak.

Kripto parayla maaş almak kıstaslara bağlı

kripto-para-ile-maaş

İşçilerin maaşlarını kripto para ile alması için işçiler gelir vergisi gerekliliklerinden sorumlu olmalı, sabit bir maaş almalı ve normal maaşını oluşturan bir ödeme durumu bulunmalı. Yani hisse senedi, kar payı gibi ödemeler kripto para ile yapılamıyor. 

Karar, yalnızca maaşlı çalışanları kapsıyor. Periyodik hizmetler, komisyonlar, ek avantajlar için yapılan ödemeler de bu kapsama giriyor. Serbest meslek sahipleri ise bu karara dahil değil. 

Her kripto para kullanılamayacak

kripto-para-madenleme

Hiçbir şart altında, doğrudan ülke parasına çevrilemeyen bir kripto para biriminde ödeme almaya izin verilmeyecek. Kilitlenme süresi bulunan kripto paralar da maaş ödemesinde kullanılamayacak, bu para birimlerinin alım satım için kullanılabiliyor olması gerekecek. 

Koşullar arasında en çok öne çıkan ve dikkat çeken koşul ise 'kripto varlığının değerinin bir veya daha fazla fiyat para birimine bağlanmasının gerektiği’ koşul oldu. 

Yeni Zelanda, kripto paraların ve genel olarak bu sektörün düzenlenmesi, vergilendirilmesi ve gündelik hayata entegrasyonu için en yoğun çaba gösteren ülkelerden biri olarak biliniyor.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/ekonomi/201908141039918577-yeni-zelandada-yeni-bir-devir-maaslar-kripto-para-olarak-odenecek/
9
4
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
9
4
3
3
0