Yılın En Güvenilir Otomobil Markaları Açıklandı

25
8
6
1
0
Araştırma şirketi J.D. Power, 3 yaşın altındaki otomobilleri değerlendirmeye aldığı çalışmasının ardından yılın en güvenilir otomobil firmalarını belirledi.

Onlarca farklı otomobil firmasının rekabet ettiği otomotiv sektöründe yer alan pek çok firma, araçlarının sağlamlığını ve güvenilirliğini öne çıkaran reklam kampanyaları yapıyor. Amerikalı araştırma firması J.D. Power, firmaların bu iddialarını da test ettiği araştırmasında yılın en güvenilir otomobil firmalarını belirledi.

Araştırmayı yapan uzmanlar, İngiltere’de yaptıkları araştırmada 11 bin 500’den fazla otomobil sürücüsüne ulaştı. Bu kişilerden yaşı 3’ü geçmeyen 25 otomobil markasını değerlendirmeleri istendi. Her markanın 100 araç başına ne kadar sorun yaşadığı üzerine yapılan çalışmada, araçların şanzıman sorunlarından elektronik aksam problemlerine, ses, iletişim ve navigasyon bozukluklarından klima ve motor arızlarına kadar 170 farklı şikayet kalemi dikkate alındı.

Araştırmanın sonuçlarına göre Peugeot, 77 puanla en güvenilir otomobil oldu. Fransız firmanın hemen ardından Skoda ve Hyundai listenin ikinci ve üçüncü sırasını oluşturdu. Nissan ve Suzuki, 94’er puanla 4. ve 5. sırayı paylaşırken ilk 10’da yer alan diğer firmalar sırasıyla Opel, Kia, Mini, Ford ve Volvo oldu.

Listenin en altında Alman devi BMW yer aldı. Son on sırada Toyota, Mercedes-Benz, Land Rover, Jaguar, Audi, Fiat gibi firmalar yer aldı.

Araştırma şirketinin Avrupa tesmilcisi Josh Halliburton, yaptığı açıklamada sektörde yaşanan yeni teknoloji yarışı sebebiyle üreticilerin mükemmel olmayan ve arızaya açık sistemler kullanmasına neden oluyor. Bu sistemlerde yaşanan problemler de markaların güven kaybına uğramasıyla sonuçlanıyor.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/yasam/201905161039063695-yilin-en-guvenilir-otomobil-markalari-belli-oldu/
25
8
6
1
0
Emoji İle Tepki Ver
25
8
6
1
0