YouTube'un CEO'su, Politika Değişikliğine Gelen Tepkiler Sonrası Özür Diledi

20
3
2
1
0
Dünyanın en popüler video paylaşım platformu YouTube, her geçen gün yeni isimlerin de dâhil olmasıyla büyümeye devam ediyor. Elbette bu büyüme, sorunları da beraberinde getiriyor. Geçtiğimiz günlerde doğrulama sorunlarının önüne geçmek için kriterlerde değişiklik yapan şirket, gelen tepkiler sonrası CEO'su aracılığıyla özür açıklaması yaptı.

Büyük platformların en önemli sorunlarından biri olan doğrulama sorunu da yavaş yavaş YouTube için de baş göstermeye başlamıştı. Geçtiğimiz günlerde doğrulama kriterlerinde değişikliğe gidildiğini açıklayan YouTube, içerik üreticilerinin bazılarından tepki almıştı. Daha önce doğrulanmış hesaba sahip olan birçok içerik üreticisi, artık hesaplarının doğrulanmamış gözükmesinden şikâyetçiydi.

Yeni doğrulama kriterlerinin sebep olduğu sorunlardan sonra YouTube'un CEO'su Susan Wojcicki de konuya dâhil oldu. CEO, Twitter hesabından yaptığı açıklamayla sorun yaşayan içerik üreticilerinden özür dilerken en kısa zamanda doğrulama kriterlerini yeniden güncelleyeceklerini belirtti.

YouTube'un CEO'su: 'Doğrulamanın sizler için ne kadar değerli olduğunu anladık'

youtube

Twitter'dan yaptığı açıklamalara içerik üreticilerin taleplerini önemsediklerini söyleyerek devam eden Susan Wojcicki, "Doğrulama rozetinin sizler için ne kadar değerli olduğunu net bir şekilde anladık. Hâlihazırda doğrulaması bulunan kanallar, hiçbir itirazda bulunmadan yollarına bu şekilde devam edecek" ifadelerini kullandı. Bu açıklamalara göre geçmişte doğrulanmış ancak yeni kriterlere göre doğrulanmasını kaybeden kanallar, değişikliklerden etkilenmeyecek.

Eskiden olduğu gibi 100.000 abone ve üzeri kanalların doğrulama başvurusunda bulunabileceğini belirten CEO, yeni kriterlere destek sayfasından ulaşılabileceğini de ekledi. Yeni kriterler incelendiğinde doğrulama almanın artık o kadar kolay olmadığını söyleyebiliriz. YouTube'un bu hamlesinin gelecekte nasıl sonuçlar doğuracağını hep birlikte göreceğiz.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/entertainment/news/youtube-ceo-apologises-for-overhauling-verification-policy-2104956
20
3
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
20
3
2
1
0