YouTube, Orijinal İçeriklerinin Fişini Çekiyor

56
11
6
5
2
Premium üyelikler konusunda umduğunu bulamayan YouTube, orijinal içeriklerinin fişini çekmeye hazırlanıyor.

Google ve ya YouTube’dan henüz resmi bir açıklama gelmemiş olsa da çıkan haberlere göre YouTube, yüksek maliyetlerle üretilen orijinal içeriklerinin fişini çekme kararı aldı. Şirket son zamanlarda yüksek maliyetli projeler yayınlamaya başlamıştı ancak aldıkları geri dönüşler şirketi memnun etmiş gözükmüyor.

2018’in başlarında, YouTube’un 2020’ye kadar bu sektöre yapacağı yatırımları durduracağıyla ilgili raporlar yayınlanmıştı. Bir yıl içerisinde bu karar durdurmadan da öteye gitti. Çıkan son haberlere göre YouTube, sadece yüksek maliyetli programları yenilememe değil, bu alandan tamamen çekilme kararı aldı.

Sadece premium üyelere açık olan YouTube Orijinal içeriklerinin en nihayetinde platformun ücretsiz tarafına kayacağına kesin gözüyle bakılırken YouTube Red’in sadece müziğe odaklanarak devam etmesi bekleniyor.

Yayıncılık konusunda Netflix ve Amazon amansız bir yarış içindeyken iki firma da içerikleri konusunda farklı stratejiler izliyor. Netflix, son zamanlarda kendi orijinal içeriklerine yoğunlaşmış durumda. YouTube’un bütçesi bu iki şirketten pek de geri kalmasa da işler pek istedikleri gibi ilerlemedi.

Gelir kısmına bakıldığında premium üyelikler için geliştirilen içeriklerin ücretsiz olarak sunulması ve daha fazla izleyiciye ulaşarak daha fazla reklam geliri elde etmesi YouTube için daha mantıklı bir hamle olabilir. Şirket ayrıca yaratacağı yeni içeriklerde Netflix ve Amazon gibi Hollywood yıldızları yerine kendi içinde yarattığı yıldızları da kullanabilir.

Görünen o ki platform birkaç yıl boyunca farklı maceralara atılmak yerine zaten iyi bildiği şey üzerinde ilerlemeye devam etme niyetinde.

Kaynak : https://www.androidheadlines.com/2019/03/youtube-original-shows-ending.html
56
11
6
5
2
Emoji İle Tepki Ver
56
11
6
5
2