YouTube'daki Çocuklara Yönelik İçerikler, Oyuncak Trendinin Değişmesine Yol Açıyor

33
5
2
1
1
Her yaştan izleyici için içerik bulmanın mümkün olduğu dünyanın en popüler video platformu YouTube'da çocuklara yönelik içeriklerin sayısı hayli fazla. Bu içeriklerdeki oyuncakların çocuklar tarafından sevilmesi, oyuncak üreticilerinin de yeni oyuncakları bu trend doğrultusunda üretmesine yol açıyor.

YouTube'da her geçen gün artan sayısıyla dikkat çeken çocuklara yönelik içerikler, çocuklar kadar bu alanda faaliyet gösteren üreticilerin de ilgisini çekiyor. Tekstil, gıda ve daha birçok sektör, bu videolarda gösterilen ürünlere göre üretim planlaması yapıyor. Bu sektörlerden en dikkat çekeni ise oyuncak sektörü.

Geçtiğimiz günlerde New York'ta düzenlenen Uluslararası Amerikan Oyuncak Fuarı, YouTube'daki içeriklerin oyuncak endüstrisini nasıl yönlendirdiğini gözler önüne serdi. Dünyanın dört bir yanından gelen 1.000'den fazla oyuncak üreticisinin katıldığı fuarda yapbozlar, uçurtmalar, oyunlar, slimelar ve daha birçok oyuncak sergilense de bunlardan en dikkat çekeni L.O.L. Surprise! isimli oyuncak bebekler oldu.

MGA Entertainment tarafından üretilen bu oyuncak bebeklerden bugüne kadar toplamda 4 milyar dolar gelir elde edildiği tahmin ediliyor. Farklı kıyafetler ve saç tasarımlarıyla gelen bu oyuncaklar, dışarıdan nasıl olduğu görünmeyen kapalı topların içinde satılıyor.

L.O.L. Surprise! isimli oyuncak bebeklerin bu konsepti, daha önce birçok YouTube kanalının ilgisini çekmiş ve çocuklara yönelik içerik üreten YouTube kanalları, bu oyuncak bebeklerle kutu açılım videoları yayınlamışlardı. MGA Entertainment'ın YouTube'daki kutu açılım videolarının oldukça fazla izlenmesinden yararlanmak istediği çok açık. L.O.L. Surprise!'ın yakaladığı bu satış başarısında YouTube videolarının payı büyük.

Elbette YouTube'un etkisini yalnızca L.O.L. Surprise! oyuncak bebeklerinde değil, platformdaki videolarda karşımıza çıkan diğer oyuncaklarda da görmek mümkün. Çocukların ekran başında geçirdikleri zamanın günümüzde ne kadar fazla olduğunu düşündüğümüzde, YouTube ve benzeri platformların çocuklar üzerindeki etkisinin tehlikeli boyutlara ulaşabileceğini söyleyebiliriz. 

Kaynak : https://www.vox.com/the-goods/2019/3/22/18275786/youtube-video-unboxing-toy-industry-lol-surprise-dolls
33
5
2
1
1
Emoji İle Tepki Ver
33
5
2
1
1