YouTube, Neredeyse Hiç Kullanılmayan ‘Topluluk Katkıları’ Özelliğini Kaldırıyor

121
6
5
3
3
YouTube’daki “topluluk katkıları” olarak bilinen bir özellik kaldırılıyor. İzleyicilerin videolara altyazı ve metin eklemelerini sağlayan topluluk katkıları, 28 Eylül 2020 tarihinden itibaren kullanım dışı kalacak.

YouTube'da izlediğiniz bir videoya hiç altyazı ya da metin olarak açıklama eklediniz mi? Cevaplarınızın büyük oranda “hayır” olduğunu biliyoruz. Çünkü YouTube, yaptığı açıklamada geçtiğimiz ay kanalların sadece %0,001’lik bölümü tarafından bu yöntemin kullanıldığını belirtti. 

Üstelik topluluk katkıları, yani izleyiciler tarafından eklenen altyazı ile açıklamalar, geçtiğimiz ay boyunca videoların sadece %0,2’sinde tercih edildi. Kısaca YouTube, bu özelliği için boşuna kaynak ayırdığını fark etti ve artık izleyicilerin altyazı ve açıklama eklemelerine izin vermeyecek. 

28 Eylül 2020 tarihinden itibaren YouTube’a altyazı ve açıklama eklemek; eklenen bu metinleri de video izlerken seçmek mümkün olmayacak: 

youtube alt yazı ekleme

İçerik üreticilerinin YouTube’un otomatik olarak eklediği alt yazıların topluluk katkılarından çok fazla tercih ettiklerini söyleyen YouTube’da artık altyazı eklemek için sadece 2 seçenek olacak:

  • İçerik üreticilerin yüklediği altyazılar
  • YouTube'un sağladığı otomatik altyazılar
  • Topluluk katkıları olarak da bilinen, topluluğun sağladığı altyazılar (28 Eylül’de kaldırılacak). 

Ayrıca içerik üreticileri yukarıdaki iki yöntem dışında üçüncü parti araçlarla videolarına alt yazı ekleyebilecekler. Bu özelliğin kaldırılması, hem kullanıcılar hem de içerik üreticileri açısından çok büyük dinamikleri değiştirmeyecek. Zira otomatik altyazılar, Google Çeviri altyapısını kullandığı için son yıllarda oldukça iyi çalışmaya başlamıştı.

121
6
5
3
3
Emoji İle Tepki Ver
121
6
5
3
3