YouTube'un Tam Ekran Kullanıcı Arayüzüne 'Beğenme' ve 'Paylaşma' Gibi Yeni Eylemler Eklendi

34
9
8
6
2
YouTube'da tam ekran video izlerken yukarı kaydırma hareketi ile önerilen videolara ulaşılabiliyordu. Artık bu ekranda videoyu beğenme, paylaşma ve oynatma listesine kaydetme seçenekleri yer alıyor.

Google, son birkaç yıldır YouTube’un tam ekran kullanıcı arayüzünde geliştirmeler yapmaya devam ediyor. Bu doğrultuda yapılan son güncelleme, tam ekran video izleme modundayken önerilen videoların kullanıcıya gösterilmesiydi. Yeni yapılan güncellemeyle bu arayüze yeni özellikler eklendi.

YouTube, yaklaşık 2 yıl önce mobil uygulamasında tam ekran video izlerken önerilen videoların gösterilmesiyle alakalı bir güncelleme yayımlamıştı. Bu güncelleme ile ekran yukarı kaydırılarak önerilen videoların gösterilmesinin yanı sıra kanala abone olmak veya kanal sayfasına gidebilmek gibi seçenekler eklenmişti.

YouTube’un tam ekran kullanıcı arayüzünde yapılan ve bugün yayımlanan güncellemeyle kullanıcılar, video izleme deneyimlerini güçlendirecek birtakım değişikliklerle karşılaştı. Artık kullanıcılar, tam ekran modunda video izlemeye odaklanmış durumdayken videoyu beğenme veya beğenmeme, paylaşma ve oynatma listesine kaydetme düğmelerine kolaylıkla ulaşabilecekler.

Kullanıcı deneyimini bir hayli iyileştirecek olan güncelleme, uygulamanın hem beta hem de kararlı sürümleri için kullanıma sunuldu.

YouTube’da tam ekrandayken bu menüye ulaşmak için yapılan yukarı kaydırma hareketi, aynı zamanda Android Q’da ana ekrana dönmek için kullanılıyor. Ancak neyse ki YouTube'un tam ekran modunda menüyü açmak için ekranın neredeyse her yerinde kaydırma hareketini yapmak mümkün.

Kaynak : https://9to5google.com/2019/05/16/youtube-android-fullscreen/
34
9
8
6
2
Emoji İle Tepki Ver
34
9
8
6
2