YouTube'un Televizyon Arayüzüne Normal Tarayıcılardan Erişilemeyecek

50
7
6
5
3
Birçok kişinin bilgisayarını televizyona bağladıktan sonra YouTube'da gezindiğini ve bunun için YouTube'un televizyona özel arayüzünü tercih ettiğini duymuşsunuzdur. Ancak YouTube artık bu arayüze normal tarayıcıların erişmesini engelleyecek.

YouTube şu anda sıradan tarayıcı kullanan kullanıcılar için televizyonlara özel hazırlanmış arayüze erişme imkanını sağlıyor. Bu arayüz özellikle küçük bilgisayarını televizyona bağlayıp kullanan kullanıcılar tarafından kullanılıyor. Ancak YouTube artık bu durumu değiştiriyor.

Bilgisayarı YouTube’a bağlayıp videolar arasında kaybolmak belki de televizyon kanallarına para vermekten çok daha mantıklı bir şeydir. Sonuçta ücretsiz bir servisten dilediğiniz kadar yararlanıyorsunuz ve sizi sınırlayan hiçbir şey yok. Dolayısıyla birçok kullanıcı bilgisayarını televizyona bağlıyor ve YouTube’un televizyonlara özel arayüzüne youtube.com/tv bağlantısından erişiyor.

youtube televizyon

Ancak günümüzde ortaya çıkan akıllı televizyonların çokluğu fiyatlara da yansıyor ve direkt akıllı bir televizyon almak daha mantıklı hale geliyor. Bunun dışında sürekli gelişen Chromecast desteği de başka bir alternatif olarak karşımıza çıkıyor.

YouTube’un bu arayüzü, normal arayüzüne kıyasla daha büyük ve düzenli bir görünüme sahip. Dolayısıyla televizyonda YouTube kullanmak normal YouTube’u kullanmaktan daha kolay bir hale geliyor ve kullanıcılar daha çok bu arayüzü tercih ediyor.

Ancak artık bu arayüze erişmek isteyen kullanıcılar YouTube tarafından gönderilen bir mesajla karşılaşıyorlar. YouTube, artık YouTube TV arayüzünü kaldıracak. Tabii ki tamamen kaldırılmayacak, ancak arayüze erişim sağlayabilen cihazlar kısıtlanacak. Yani YouTube arayüzüne girmeniz için artık YouTube TV arayüzünü destekleyen cihazlara sahip olmak zorundasınız. Cihazınızın YouTube TV arayüzünü destekleyip desteklemediğini kontrol etmek için buradaki listeye ulaşabilirsiniz.

Kaynak : https://www.slashgear.com/youtube-is-discontinuing-its-tv-interface-for-web-browsers-13591695/
50
7
6
5
3
Emoji İle Tepki Ver
50
7
6
5
3