Oyuncu Tarayıcısı Opera GX’in Kullanacağı Bant Genişliği Belirlenebilecek

15
10
3
1
1
Opera’nın oyuncular için piyasaya sunduğu tarayıcı Opera GX için yeni bir güncelleme geldi. Kullanıcılar, Opera GX’in yeni güncellemesi ile beraber tarayıcının kullanacağı bant genişliğini belirleyebilecekler.

Opera, geçtiğimiz aylarda oyuncular için düzenlenmiş internet tarayıcısı olan Opera GX’i yayınlamıştı. Opera GX, özelleştirilebilir araçlar ve Twicth entegrasyonu içeriyor. Daha da önemlisi oyuncular, Opera GX’in kullandığı işlemci ve RAM miktarını sınırlayabiliyor. Bu şekilde tarayıcı, bilgisayarı yormadan arkada çalışabiliyor.

Opera GX’e gelen son güncelleme ile beraber oyuncular tarayıcının kullanacağı işlemci ve RAM miktarının yanında bant genişliğini de belirleyebilecek. Kullanıcılar, bant genişliğini KB/s ya da MB/s cinsinden belirleyebilecekler ve tarayıcı da belirlenen miktarda bant genişliğini kullanacak. Yapılan güncelleme ile beraber artık tarayıcının kullanacağı internet hızı miktarı belirlenmiş olacak ve oyunlar interneti daha verimli kullanabilecek. 

opera gx

Opera, bant genişliğini sınırlayan bu özelliğin hangi durumlarda kullanılabileceğini de yayınladı.

  • Ağınız yavaş olduğunda, bant genişliğinizi minimum değere ayarlayabilirsiniz.
  • Dosya indirirken, hız kaybetmeden oyun oynayabilirsiniz.
  • Tarayıcı haricinde bilgisayarınızda yüksek miktarda bant genişliği kullanmak isterseniz.
  • Oyun oynarken aynı anda Twicth’ten bir yayını takip edebilir ya da Netflix’ten bir dizi ya da film izlerken tarayıcının bant genişliğini belirleyebilirsiniz. 

Opera GX’in ağ sınırlayıcısını kullanmak isterseniz özelliği GX’in kontrol panelinde bulabilirsiniz. GX’in kullanabileceği bant genişliğini belirlemek için mevcut seçeneklerden birini seçebilirsiniz.

Kaynak : https://fossbytes.com/worlds-first-gaming-browser-opera-gx-allows-limit-bandwidth/
15
10
3
1
1
Emoji İle Tepki Ver
15
10
3
1
1