YouTube Yaptığı Değişikliklerle Yayıncıların Canını Sıktı

1
0
0
0
0
YouTube Yaptığı Değişikliklerle Yayıncıların Canını Sıktı
YouTube’da yapılan değişikliklere tepkiler git gide büyüyor. Büyük takipçi sayılarına sahip olan önemli kanallardan sert açıklamalar gelmeye devam ediyor.

YouTube’un son dönemde yaptığı değişiklikler sonrası yayıncılar arasındaki mesafesi iyice arttı. Telif hakkındaki birçok açığa sahip olan ve yayıncılara danışmadan keyfi bir şekilde değişiklikler yapan, kötüye kullanıma açık birçok sorununun yanı sıra bir de YouTube Heroes hizmeti ile dikkat çeken YouTube’a ciddi tepkiler gelmeye başladı.

Son örnek olarak hiçbir geçerli açıklama yapmadan algoritma değişikliği yapan YouTube, küçük kanalların artık videolarının fazla kişiye ulaştıramaması noktasında hatalı bir çalışma yapmış gibi görünüyor olsa da PewDiePie gibi dev bir kanalın bile aynı sorundan sıkıntı yaşıyor oluşu dikkat çekmeye başladı.

Büyük YouTuber’ların bile takipçiler tarafından ilgi ve izlenme kaybı yaşamasıyla sonuçlanan bu değişiklik, neredeyse birçok YouTuber tarafından tepkiye sebep oluyor. PewDiePie’ın bile destek verdiği bu duruma karşı toplu bir tepki kapıda gibi.

Tepki gören yeni düzenlemeye göre YouTube’da bir izleyici takip ettiği kanalın videolarını uzun süre izlememesi halinde takibini düşürmesi. Yüksek beğeni ve yorum alıp trend videolara girmeyen yapımların ise ulaşılması iyice zorlaştırılmış. Böylece normal kanalların videoları ana takipçi kitlesi dışında fark edilemiyor bile. Trend Videolar kısmında ise gerçekten trend olan videolar dışında sponsorlu, bol reklam videolarının olması ise iyice can sıkmaya balladı.

Birçok içerik üreticisinin ise trend videolara girebilmek için başlık ve video uyumsuz bir şekilde saçma başlık ve saçma videolarla yer alması ise işi çığırından çıkarmış durumda. Bakalım artan tepkiler sonrası YouTube bir açıklama yapacak mı, yoksa büyük yayıncılar fakrlı platformlara mı geçiş yapacak. Hep beraber göreceğiz.

1
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
1
0
0
0
0