22
12
3
2
2

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın Gizlilik İlkeleri'ni değiştirmeye karar vermesi, mobil uygulama sektöründe yepyeni bir tartışmanın başlamasına yol açtı. Kullanıcılar, WhatsApp ve benzeri uygulamaların hangi verilere ulaştığını öğrendikten sonra, kullandıkları cihazlara mobil uygulamaktan çekinir oldular. Çünkü hemen her uygulama, kullanıcıya ait tüm önemli bilgileri toplayabilecek kadar izin istiyordu.

Özellikle de Android ekosistemine dahil olan kullanıcılar, ücretli aboneliklerden kaçınabilmek adına özelleştirilmiş APK dosyalarını indirebiliyorlar. Ayrıca Android işletim sistemi için geliştirilmiş olan ve YouTube gibi uygulamalarda kullanıcılara premium deneyim sunan mobil uygulamalar da var. Bu uygulamalardan bir tanesi de YouTube Vanced.

YouTube Vanced

Dünyanın en popüler çevrimiçi video paylaşım platformu YouTube'un en büyük sorunlarından bir tanesi, uygulamada sunulan reklamlar. Son dönemlerde daha da fazla reklam göstermeye başlayan platform, premium abone olmak istemeyen kullanıcıları alternatif arayışlarına sürükledi. İşte YouTube Vanced isimli bu uygulama da tam olarak bu amaca hizmet ediyor Kullanıcı, kullanımı yasal olmayan YouTube Vanced aracılığıyla YouTube'da premium abonelik almak zorunda kalmazken, reklamsız bir deneyim yaşamış oluyor. Ancak bu uygulama, arka planda yeterince güvenli mi? Fobito kanalımız, bu sorunun cevabını sizler için araştırdı.

YouTube ekibimiz tarafından yapılan incelemeler, temelde YouTube'daki reklamları kaldıran uygulamanın "Kişiler", "Arama" ve "Telefon" uygulamalarına da erişim istediğini ortaya koyuyor. Bu da söz konusu uygulamanın yeterince masum olmayabileceğinin en net göstergesi. Bir süre bunun gibi hizmet verdiği konu dışında da izin isteyen uygulamaları araştıracak ekibimiz, çok çarpıcı videolarla karşınıza çıkmaya devam edecek.

22
12
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
22
12
3
2
2