Z Jenerasyonunun Neredeyse Yarısının Birbirine Çıplak Fotoğraf Gönderdiği Ortaya Çıktı

91
14
10
9
5
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte her konuda yeni yöntemler ortaya çıkıyor. Zarf içine koyup yolladığımız postaların yerini e-postaların alması gibi, insanların 'aşk yaşantısı' da sanal aleme taşınmış durumda. Hangi jenerasyonda kaç kişinin bu akıma katıldığı ise son yapılan araştırmayla ortaya çıktı.

Tinder ve OkCupid isimli şirketlerin ana firması Match, sanal ortamdaki cinsel yaşam istatistiklerini ortaya koydu. 5.000'in üzerinde yalnız kadın ve erkek üzerinde bir test gerçekleştiren firma, tüm yaş gruplarını değerlendirdi. Bu araştırmanın sonucundaysa tüm yaş gruplarından kişilerin sanal seks yaptığını saptadı.

Tanımı biraz daha açmamız gerekirse sanal seks derken tabir ettiğimiz şey, kişilerin birbiriyle cinsel anlamda tahrik edici şekilde mesajlaşması ya da birbirlerine 'müstehcen' fotoğraflar göndermesi olarak açıklanabilir. Bu konu üzerine Z jenerasyonunun yanı sıra diğer jenerasyonlar üzerinde de araştırma yapan firma, her yaş grubundan bir kitlenin bu konuda aktif olduğunu tespit etti.

tinder

18 ila 22 yaş grubunda bulunan kişilerin neredeyse %40'lık kısmının birbirine 'fotoğraf' yolladığını tespit eden araştırma, 23 ila 38 yaş aralığındaki kişilerin %37 oranında bu eylemi gerçekleştirdiğini bildirdi.

Araştırmanın bu noktası aslında beklenilen sonuçları bizlere sunmuş olsa da bu yaş grubunun üstündeki bireylerden gelen sonuçlar son derece şaşırtıcı oldu. Bu yaş grubundaki kişilerden gelmesi beklenmeyen sonuçlar, gün yüzüne çıktı.

sosyal medya

40'lı ya da 50'li yaşlarında olan ve X jenerasyonu olarak bilinen kişilerin %25'i, başka bir deyişle 40 ila 60 yaş aralığındaki her dört kişiden biri, başkasına müstehcen bir fotoğraf gönderdiğini belirtti. Bunun yanı sıra 60 ila 74 yaş aralığındaki %11'lik kesim de sanal seks yaptığından bahsetti.

En büyük jenerasyon olan ve yaşları 74'ü geçmiş kişilerden alınan veriler sonucunda %3'lük bir kısmın, teknolojiyi müstehcen fotoğraf gönderme safhasına gelecek kadar öğrendiği de ortaya çıktı.

Göndermenin yanı sıra müstehcen fotoğraflar alma kısmına gelecek olursak Z jenerasyonunun %52'lik bir kısmı 'fotoğraf' aldığını belirtirken milenyumda bu oran %51'e düşüyor. X jenerasyonunda %42'lik bir kısım müstehcen fotoğraflar alırken 'baby boomer' isimli jenerasyonda bu oran %20' olarak karşımıza çıkıyor.

Araştırmaya göre 74 yaş üstündeki kişilerin %12'si müstehcen fotoğraf aldıklarını belirti.

Kaynak : https://www.foxnews.com/tech/nearly-40-percent-of-generation-z-are-sexting-study
91
14
10
9
5
Emoji İle Tepki Ver
91
14
10
9
5