Başbakan: ''İlköğretimde Yazılım Alışkanlıkları Kazanan Kuşaklar Yetiştirmeliyiz''

0
0
0
0
0
Teknolojinin olmazsa olmazı yazılım ve kodlama konusunda eğitime verdiğimiz önem her geçen gün artıyor.

Hatırlayacak olursanız yaklaşık 6 ay kadar önce MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri (YEĞİTEK) Genel Müdürü Ahmet Onur Ak'ın da açıkladığı bilgiye göre  5. ve 6. sınıflarda zorunlu, 7. ve 8. sınıflarda seçmeli olmak üzere bilişim teknolojileri ve yazılım dersi öğretim programına kodlama eğitiminin getirilmesi için çalışmalara başlanmıştı.

Söz konusu ders için MEB'in altyapısı bile şimdiden hazır durumda ve bunca hazırlıktan sonra artık sıra somut adımlar atmaya geldi. İşte bu konuda bizimle aynı görüşte olan kişilerden biri de Başbakan Binali Yıldırım.

Dijital sektörde altyapıya yapılan yatırım ve bu sayede Türkiye'nin girdiği istikrarlı ilerleyişten söz eden Yıldırım, girişimcilerin gücü ile artık ikinci evreye geçmeye hazır olduğumuzu belirtti.

''Yeni nesil dijital girişim ekonomisi Türkiye'nin itici gücü olacak''

Eğitim, sağlık, inşaat, iletişim hatta lojistik gibi alanlarda daha güçlü büyüme ve küresel rekabette boy gösterebilme adına Türkiye'nin önemli adımlar attığını belirten Yıldırım, bundan sonraki süreçte ise yeni nesil dijital girişimcilerin enerjisine ihtiyaç duyduğumuzu dile getirmekte. Söz konusu bu enerjiye sahip olan yeni nesil dijital girişimcilerin artması da küçük yaştan itibaren sistematik olarak verilen eğitimden geçmekte.

İşte burada devreye daha önceden de gündeme gelen kod eğitimi geliyor. Ortaokullar için planlanan kod eğitimi ve bu sayede oluşacak yazılım alışkanlığı, yavaş yavaş ilkokul seviyesine inecek. Yıldırım'ın konuyla ilgili açıklamaları şu şekilde;

''Yerli yazılımla yerel katma değerimizi artırabiliriz. Kod yazan, dijital iş yapan girişimcilerin sayılarını artırmalıyız. Girişimci kültürü ve kod yazma alışkanlıklarını daha ilköğretim döneminde kazanan kuşaklar yetiştirmeliyiz.

Sadece devletin altyapı yatırımları yeterli olamaz. Türkiye'nin dev şirketlerinin ve kurumlarının "Yeni Nesil Dijital Girişimcilik" konusunda eko sistemlerin oluşturulmasına destek vermesi gerekir. Yeni Nesil Dijital Girişimciler, bizimle gelecek kuşaklar arasındaki dijital köprüleri ve otobanları inşa edecekler. Dijital tabanlı çözümlerle kaynaklarımızı daha verimli kullanmak zorundayız. Güçlü ve istikrarlı bir ekonomi, sağlık, eğitim ve adalet konusunda örnek bir ülke olmak, demokrasinin mimarı olan milletimizin ve Türkiye'nin geleceği için 'Dijital Dönüşüm Seferberliği' ilan etmeliyiz.''

Bu durum hakkında bizim görüşlerimizi zaten biliyorsunuzdur. Biz her zaman, her konuda eğitimin sonuna kadar arkasındayız; hele ki bu eğitim, bizim en çok sevdiğimiz şeye, yani teknolojiye yerli bir katkı sağlayacaksa. Bu konuda ne kadar istekli olduğumuzu da zamanında KodlamaDersi ZorunluOlsun hashtag'i ile dile getirmiştik, iyi de bir etkileşim yaratmıştık. Umuyoruz bu tarz şeylerin çok daha somut adımlarla devamı gelir.

0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0