10 Milyon Aboneli YouTuber'ın Twitch Kanalı, Nedeni Bilinmeyen Bir Şekilde Banlandı

11
2
2
0
0
YouTuber Yusef 'FouseyTUBE' Erekat, sürpriz bir şekilde Twitch'ten banlanmasının ardından platformun kararına tepki gösterdi. Erekat, yayın platformundan banlanmasının sebebini bilmediğini açıkladı.

YouTube'da 10 milyonu aşkın abonesi bulunan Yusef 'FouseyTUBE' Erekat, dün sürpriz bir şekilde Twitch'ten banlandı. Yayıncı daha çok YouTube'da ürettiği içeriklerle öne çıksa da, zaman zaman Fortnite gibi oyunlar oynayarak topluluğuna Twitch'te yayınlar açıyordu.

Fousey'in kanalı, topluluk kurallarına aykırı davranışlar nedeniyle banlanmış gibi görünse de yayıncı, Twitch'ten yasaklanmasının nedenini anlayamadığını öne sürüyor. Twitch yasakları genellikle 24 saatten 30 güne kadar sürüyor ve aykırı davranışın tekrar etmesi, hesabın kalıcı olarak banlanmasına neden olabiliyor.

Platform genellikle hangi topluluk kurallarının ihlal edildiğini ortak yayıncılara bildiriyor ancak Erekat, verilen cezanın sebebinin ne olduğunu bilmiyor. Yayıncı, Twitch'te banlandığını fark etmesinin ardından Twitter hesabından, "Bu ne anlama geliyor ve ne yaptım?" paylaşımını yaparak tepki gösterdi.

fousey twitch banlandı

Erekat, bir takipçisinin Microsoft'un yayın platformu Mixer'e geçme önerisine, göz kırpma ifadesiyle birlikte "O ne?" cevabını vererek bu fikri düşünebileceğini ima etti. Mixer, Twitch ve YouTube'un canlı yayın pazarındaki payına ortak olmak için girişimlerde bulunuyor. Daha önce, Tyler 'Ninja' Blevins ve Michael 'shroud' Grzesiek gibi en popüler yayıncılar da dahil olmak üzere birçok önemli isim, Twitch'ten ayrılarak Mixer'e geçmişti.

Fousey, canlı yayınlarını başka bir platforma taşımayı düşünmüyorsa, halihazırda 10 milyon abonesi olan YouTube'da yayınlarına devam edebilir. YouTube da Twitch'e rakip olmak için kendi canlı yayın platformunu geliştirmek için girişimlerde bulunuyor.

Kaynak : https://www.dexerto.com/entertainment/youtuber-fouseytube-responds-after-being-banned-on-twitch-1289536
11
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
11
2
2
0
0