Bir YouTuber, Tesla’nın Çarpışma Önleyici Otomatik Pilotunu Test Etmek İçin Karısını Kullandı

106
49
11
10
9
YouTuber KriszXstream, Tesla otomobilinin çarpışmaları önleyici otomatik pilotunu test etmek için karısını kullandı. Kadın, yolda hızlanan aracın önüne çıktı.

Tesla’ların oldukça gelişmiş otomatik pilotları olduğu çok sık ortaya atılan bir iddia ve Tesla pilotları da araçlarının otomatik pilotlarına, direksiyon başında uyuyabilecek kadar çok güveniyor. Otomatik pilotun çarpmayı önleme teknolojisine güvenen YouTuber KriszXstream, yaptığı denemelerde karısını ve karısının çantasını kullandı.

YouTuber, videonun başında otopilotun, önüne koşarak çıkan bir yaya olduğunda ne yapacağını test edeceklerini söylüyor.

Kadın yola çıktığı anda arabanın içinde alarmlar çalışsa da bunun kadından dolayı olup olmadığı bilinmiyor ve kadın son anda kendini arabanın önünden atıyor.

İkinci videoda ise adam bu kez kadının çantasına doğru arabayı sürüyor. Çantayı algılayan araba, durmak için hamle yapmasına rağmen çantayı deviriyor. Yayıncının eşi, çarpmanın ardından çantasının “yaşadığını düşündüğünü” belirtiyor.

Yorumlar ise çok olumlu değil. İzleyiciler genel olarak olumsuz eleştirilerde bulunup bu şekilde bir test yapılmaması gerektiğini söylüyor. Söz konusu videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Kaynak : https://www.mirror.co.uk/tech/man-tests-tesla-autopilot-anti-14152336
106
49
11
10
9
Emoji İle Tepki Ver
106
49
11
10
9