2019 Yılında, Önceki Yılın Aynı Dönemine Göre Akıllı Telefon Satışlarında Düşüş Yaşandı

19
8
4
4
1
2019 yılı akıllı telefon sektöründeki satışlara gerileme getirdi.

Küresel araştırma ve danışmanlık firması Gartner'ın yapmış olduğu çalışma sonucunda 2019'un geride bıraktığımız ilk çeyreğinde yapılan 373 milyon adet akıllı telefon satışının, bir önceki yılın aynı dönemine oranla %2,7 azaldığı sonucuna varıldı. Son günlerde başı dertte olan Huawei ise 2019 yılının ilk çeyreğinde en çok akıllı telefon satan 2. şirket oldu.

Gartner'ın araştırma müdürü Anshul Gupta, yaptığı açıklamada: "Amiral gemisi akıllı telefonlara olan talep, sıradan akıllı telefonların çok ama çok altında kaldı." ifadelerinde bulunurken bunun Apple ve Samsung gibi üst segmente hitap eden akıllı telefon üreticilerini fazlasıyla kötü etkilediğine de değindi.

Akıllı telefonlardaki teknolojik gelişmelerin yavaşlamasının ve bunun yanında fiyatların hiç olmadığı kadar artışa geçmesinin akıllı telefon satışlarında düşüş yaşanmasındaki en büyük sebep olduğu tahmin ediliyor. Huawei'nin mobil platformda kendi işletim sistemine geçmesiyle beraber Android uygulamalarından (bir çözüm üretiliyor) ve Google servislerinden (Gmail, YouTube, Drive vb.) yoksun kalmasının küresel çaptaki popülerliğini ve tercih edilme oranını düşüreceği tahmin ediliyor.

Kaynak : https://www.gartner.com/en/newsroom/press-releases/2019-05-28-gartner-says-global-smartphone-sales-declined-2-7--in
19
8
4
4
1
Emoji İle Tepki Ver
19
8
4
4
1