Apple, 1,5 Yıl Önce Başvurduğu Katlanabilir Telefonun Patentini Aldı

34
14
8
3
3
CNN tarafından yayınlanan habere göre Apple, USPTO'ya Ocak 2018'de katlanabilir telefon patenti başvurusunda bulundu ve bu patent, dün itibarıyla onaylandı.

Samsung, katlanabilir akıllı telefonlar konusunda tüketicilerin hevesini kırmış ve Huawei, katlanabilir telefonlar konusunda sessizliğe bürünmüş olsa da Apple, katlanabilir akıllı telefonlar konusunda heyecan yaratmaya devam ediyor.

CNN tarafından aktarılan bilgiye göre Apple, Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Marka Ofisi’nden (USPTO) katlanabilir, esnek bir cihazı tarif eden bir paten aldı. Üstelik söz konusu patentin başvuru tarihi Ocak 2018.

Apple’ın katlanabilir akıllı telefonlara ilgi duyduğu ve ‘zamanı geldiğinde’ katlanabilir bir iPhone modeli piyasaya süreceği uzun süredir konuşulan bir konu. 2018 yılının başından beri Apple’ın konuyla ilgili patentlerinin ortaya çıkması, heyecanı daha da artırmış durumda.

Samsung’un Galaxy Fold konusunda yaşadığı hüsran ve Huawei’nin sessizliği göz önüne alındığında Apple’ın katlanabilir ekranlı bir iPhone modeli piyasaya sürmek için fazla acele etmeyeceğini tahmin edebiliriz.

Daha da önemlisi Apple gibi teknoloji şirketleri pek çok farklı teknoloji için patent alırlar ve bu patentlerden çok azı ticari ürünlerde karşımıza çıkar. Bu nedenle katlanabilir bir cihazı tarif eden patentler, kesin olarak Apple’ın katlanabilir telefon geliştirdiğini göstermiyor.

Kaynak : https://gadgets.ndtv.com/mobiles/news/apple-foldable-phone-screen-patent-uspto-2044865
34
14
8
3
3
Emoji İle Tepki Ver
34
14
8
3
3