“Bununla Ne Pikniğe Gidilir” Dedirten 2023 Nissan Serena Tanıtıldı (Doblo’nun Pabucu Dama Atılacak)

17
3
3
2
1
Nissan, büyük aileler için dizayn ettiği minibüs modeli Serena'yı tanıttı. Daha önce beş nesil gören Serena, en çok da son nesliyle gündemde kalacak gibi görünüyor.

Japon otomobil devi Nissan, bugün gerçekleştirdiği bir etkinlikte 2023 model Serena'yı tanıttı. İlk kez 90'lı yılların başında tanıtılan ve daha önce beş nesil daha gören aile minibüsü, yeni nesliyle adeta çağ atlamış durumda. Zira Nissan, 2023 Serena'ya bulduğu tüm yeni nesil teknolojileri eklemiş durumda.

Nissan Serena, oldukça modern bir tasarıma sahip. İri bir ızgaranın kenarlarına yerleştirilen parçalı farlar, tamamen LED yapıda. Şirkete göre kullanılan ön cam, segmentin en büyüğü ve en arkadaki kişinin bile yolu görebilmesini sağlayacak şekilde tasarlanmış durumda. Aracın sürgülü yan kapıları ise otomatik açılabilir yapıda.

Karşınızda 2023 Nissan Serena

2023 Nissan Serena

2023 Nissan Serena'nın arka kısmına baktığımızda ise sade bir tasarım ile karşılaşıyoruz. Yukarı doğru açılan bagaj kapağı, seyahatler ve tekerlekli sandalye kullanımı özel durumlar için de oldukça kullanışlı görünüyor. Bu arada; farklı varyantların farklı ihtiyaçlara yönelik olduğunu ve bunun Serena'nın boyutlarını değiştirdiğini belirtelim. Öyle ki bu aracı satın almak isterseniz, 4.690 mm veya 4.765 mm uzunluk, 1.695 mm veya 1.715 mm genişlik, 1.870 mm veya 1.885 mm yüksekliğe sahip varyantları tercih edebiliyorsunuz.

Nissan Serena

Altıncı nesil Serena'nın iç kısmına geçtiğimizde, minibüsün hakkını verdiğini görüyoruz. Zira araçta ciddi bir yaşam alanı var. İsteğe bağlı olarak 8 koltuğa kadar yerleştirilen Serena, sürücüye maksimum konfor sağlıyor. Tamamen dijital gösterge ekranı ile eşleştirilen bilgi-eğlence ekranı, büyük yapıları ile dikkat çekiyorlar. İç tasarımdaki bir diğer dikkat çekici husus, sadeliğin ön planda tutulmuş olması.

Nissan

Nissan Serena'nın iç tasarımında dikkat çeken teknolojiler var. Örneğin tüm yolcular, bulundukları bölge için klima kontrolü yapabiliyorlar. Ayrıca tüm yolcular için en az bir adet USB girişi sunuluyor. Bu sayede araçtaki herkesin telefonunu şarj edebilmesi sağlanıyor. Wi-Fi ile modem gibi de kullanılabilen minibüsün kaplamasının sıvı geçirmez olması ise en çok da küçük çocuklu aileleri sevindirecek gibi görünüyor.

Serena

2023 model Nissan Serena'nın iki farklı motor seçeneği var. Bunlardan ilki; 150 beygir gücü ve 200 Nm tork değerine sahip olan 2.0 litrelik atmosferik motor. İkincisi ise 1.4 litrelik motorla eşleştirilmiş hibrit sistem. Toplam gücü 163 hp olarak açıklanan hibrit motor sistemi, 315 Nm tork değeri ile hiç de fena sayılmayacak bir güç sunuyor. Otomatik şanzıman ile eşleştirilen Serena'yı Luxion isimli donanım paketi ile satın alan bir tüketici, otoyollarda tek bir şeritte otonom sürüş sunan ProPilot 2.0 teknolojisini deneyimleyebilecek. Ayrıca ProPilot Park isimli park çizgisi tanıma teknolojisi de bu araçta sunulacak.

Nissan minibüs

Nissan, önce içten yanmalı motora sahip olan 2023 Serena'yı satışa sunacak. 2023'ün ilk aylarında ise hibrit motordan güç alan Serena'nın satışa çıktığını göreceğiz. 20 bin dolardan başlayan fiyatlarla satın alınabilecek minibüs, üst donanım paketlerinde 34.700 dolar seviyelerine kadar yükselecek. Aracın Türkiye'ye gelip gelmeyeceği bilinmiyor.

Kaynak : https://www.motor1.com/news/623785/2023-nissan-serena-debut/
17
3
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
17
3
3
2
1