Bu Ferrari'yi Paranız Olsa da Alamayacaksınız: Karşınızda 'Sanal' Süper Otomobil Ferrari Vision Gran Turismo

6
4
1
1
1
Ferrari, hiçbir zaman seri üretime geçmeyecek kurgusal otomobili Vision Gran Turismo'yu duyurdu. Önümüzdeki günlerde Gran Turismo 7'ye eklenecek otomobil, dikkat çeken bir tasarıma ve benzersiz teknik özelliklere sahip.

Ürettiği spor otomobillerle tüketicileri kendine hayran bırakmayı başaran İtalyan otomobil devi Ferrari, dikkat çeken bir hamle yaptı. Şirket, gerçekleştirdiği bir etkinlikte yeni kurgusal otomobili "Vision Gran Turismo"yu duyurdu. Şu an canlı bir örneği olmayan ve muhtemelen hiçbir zaman da olmayacak süper otomobil, tasarımı ve teknik özellikleriyle mest ediyor.

Ferrari Vision Gran Turismo hem fütüristik hem de retro bir tasarıma sahip. Şirketin 1960 ila 1970'li yıllarda sattığı 330 P3 ve 512 S isimli modellerden esinlenilerek oluşturulan Vision Gran Turismo, sahip olduğu çıkıntılar, far yapısı ve tek koltuklu kokpiti ile gerçek bir yarış otomobili.

Karşınızda Ferrari Vision Gran Turismo!

Ferrari Vision Gran Turismo

Ferrari Vision Gran Turismo'nun yalnızca ön tasarımı değil, arka tasarımı da oldukça ilginç. İnce arka aydınlatmalara sahip olan otomobil, kanat ve difüzör tasarımını ise 499P isimli modelden alıyor. Peki hiçbir zaman gerçek olması beklenmeyen bu kurgusal otomobilinin nasıl bir motoru var?

Ferrari

Vision Gran Turismo, GT3 ve 499P isimli yarış arabalarında kullanılan 3.0 litrelik çift turbolu motordan güç alıyor. 1.030 beygir gücü ve 900 Nm tork değerine sahip olan araba, 0-100 km/sa hızlanmasını 2 saniyenin altında, 0-200 km/sa hızlanmasını ise 5 saniyenin altında gerçekleştiriyor. Maksimum hız ise 350 km/sa olarak açıklandı. Araçtaki vites sistemi ise Ferrari'nin Formula 1'de kullandığı 8 vitesli yapı olarak karşımıza çıktı.

Vision Gran Turismo

Ferrari Vision Gran Turismo, 23 Aralık'ta Gran Turismo 7'ye eklenecek ve oyuncular, bu süper otomobili deneyimlemeye başlayacaklar. Bununla birlikte; aracın birebir oranlı bir kopyası, İtalya'nın Maranello kentindeki Ferrari müzesinde sergilenecek.

Gran Turismo 7

Kaynak : https://www.motor1.com/news/623754/ferrari-vision-gran-turismo-reveal/
6
4
1
1
1
Emoji İle Tepki Ver
6
4
1
1
1