Araştırmalara Göre Wi-Fi 6, 2024'te Kablosuz Pazarını Ele Geçirecek

14
7
1
1
0
Teknoloji sektöründe yaptığı araştırmalarla tanınan ABI Research, geçtiğimiz günlerde Wi-Fi hakkında yapılan bir araştırmanın sonuçlarını yayınladı. Araştırmaya göre 2024'te satılacak olan Wi-Fi cihazlarının yarısından fazlası, Wi-Fi 6 standardını destekleyerek mobil ve geniş bant sağlayıcıları için çeşitli olanaklar sunacak.

Wi-Fi Alliance, bu yılın başlarında "Wi-Fi 802.11ac" gibi geleneksel bir isimlendirme yerine daha kullanıcı dostu ve modern bir isimlendirmeye gitme kararı aldı. Bu da demek oluyor ki gelecek nesil olan "Wi-Fi 802.11ax", Wi-Fi 6 olarak isimlendirilecek.

Tek yenilik isimlendirmeyle de kalmıyor. Wi-Fi 6 daha hızlı, daha yüksek kapasiteli ve daha gelişmiş bir performans vadediyor. Bu durum, daha sıkışık ve daha yoğun alanlarda da geçerli. Ayrıca Wi-Fi 6 cihazları, 10 Gbps'e kadar hız desteği sağlıyor.

Wi-Fi 6'nın gelişimi:

wi-fi 6

Wi-Fi 6, geniş bant sağlayıcılarının ev internetlerinde hız artışı ve karmaşıklığı azaltma gibi hizmetleri verebilmesine yardımcı olacak. Aynı zamanda da akıllı evlerde kullanılabilmesi gibi ekstra bir faydası da mevcut. ABI Research'ün verilerine göre yüksek internet hızına ve düşük gecikmelere olan ihtiyacın giderek artıyor olması sebebiyle kablosuz tüketici tesis ekipmanları satışının 254 milyon seviyesine ulaşması bekleniyor. Ayrıca veriler, bunların yarısından fazlasının da Wi-Fi 6 desteği ile birlikte geleceğini gösteriyor.

ABI Research'te bir analist olan Khin Sandi Lynn: “Video akışı, oyun ve akıllı ev uygulamaları dâhil olmak üzere birçok uygulama aynı anda, birden fazla cihazdaki ev geniş bant kullanıcıları tarafından aktif olarak kullanılıyor. Hızlı geniş bant servisi, zaten birçok geniş bant kullanıcısı için mevcut olduğundan tüketiciler, giderek daha hızlı, güvenilir, yüksek verim ile tüm ev için Wi-Fi kapsama alanı talep ediyorlar” dedi. Ekipman üreticileri ve telekom operatörleri ise Wi-Fi 6'nın 5G'ye yönelik bir tamamlayıcı teknoloji olacağına ve birleştirilmiş ağ servislerinin oluşturulmasına yardımcı olacağına inanıyor.

wi-fi 6

Wi-Fi 6, ağlar arasında trafiğin sorunsuz bir şekilde taşınmasına olanak tanıyor. Bu sayede son kullanıcı, üstün bir deneyim ve daha iyi bir bağlantıdan faydalanabiliyor. Araştırmaların 2024 yılında Wi-Fi cihazlarının yarısından fazlasının Wi-Fi 6 destekli olacağını göstermesi de bu alanda gelecek tahminleri yapılmasını mümkün kılıyor.

Kaynak : https://www.techradar.com/news/half-of-wi-fi-kit-in-2024-will-support-wi-fi-6
14
7
1
1
0
Emoji İle Tepki Ver
14
7
1
1
0