4A Games’in Yeni Metro Oyunu Üzerinde Çalıştığı Doğrulandı

31
5
0
0
0
2019 yılına damgasını vuran oyunlardan biri olan Metro Exodus’un geliştiricisi 4A Games, anlaşılan o ki seriyi devam ettirmek için çok da beklemeyecek. Deep Silver, stüdyonun yeni bir proje üzerinde çalıştığını duyurmuştu. Bugün gelen haber ise, projenin yeni bir Metro oyunu olduğunu gösteriyor.

Metro Exodus, grafikleriyle bilgisayarlarımızı zorlayan, ışın izleme teknolojisini dibine kadar kullanan, hikayesiyle ve oynanış elementleriyle oyuncuları büyüleyen yapısıyla adeta bu yıla damgasını vurmuştu. Şubat ayında çıkışını gerçekleştiren oyunun geliştiricisi 4A Games, bu başarıyı elde etmesinin üzerinden daha kısa bir süre geçmiş olmasına rağmen devam oyununun yapımına başladı.

Bugünün erken saatlerinde yapılan THQ Nordic’in yatırımcı toplantısında, 4A Games’in üzerinde çalıştığı projenin Metro serisinin yeni bir oyunu olduğu belirtildi. Şirket, 2006 yılındaki kuruluşundan beridir yalnızca Metro serisi üzerinde çalışıyor ve toplantıda belirtilenler de göz önüne alındığında şirketin seri üzerinde bir süre daha çalışacağı görülüyor.

Metro Exodus

Yeni oyunun adının ne olacağı ise henüz bilinmiyor. Oyunun uyarlandığı kitaplar olan Metro 2033, Metro 2034 ve Metro 2035 kitaplarının yazarı olan Dmitry Glukhovsky, Metro 2035'in serinin son kitabı olduğunu ve bundan sonra serinin devamı niteliğinde bir kitap çıkarmayacağını belirtmişti. Dolayısıyla yeni oyunun nasıl bir konuyu ele alacağı veya nelerden esinleneceğini söylemek şimdilik pek mümkün değil.

Metro Exodus, THQ Nordic şirketinin en büyük çıkış yapan oyunu oldu. Bu durum göz önüne alındığında, bir devam oyununun gelmesi aslında pek de şaşırtıcı durmuyor. Yeni bir oyunun geleceği bir şekilde şaşırtıcı olmasa da geliştirici ekibin bu kadar erken çalışmaya başlaması ise biraz şaşırtıcı bir durum ancak bu kadar erken başlanması gelecek oyunun bizlere daha güzel bir deneyim sunabileceği anlamına geliyor olabilir. 

Kaynak : https://www.dualshockers.com/new-metro-game-in-development-at-4a-games/
31
5
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
31
5
0
0
0