8 Kameralı Huawei P40 Hakkında Bilinen Tüm Detaylar

41
22
5
3
2
2020'ye girmemize çok az bir zaman kala 2020 model amiral gemisi telefonların özellikleri de yavaş yavaş netleşmeye başladı. Biz de bu yazımızda Huawei'nin yeni amiral gemisi olacak olan P40 serisi hakkında bilinen tüm detayları bir araya getirdik.

2020’nin gelmesine gün saydığımız bu dönemlerde, Huawei’nin yeni amiral gemisi P40 serisi hakkında daha çok detay ortaya çıkmaya başladı. Ortaya çıkan son bilgilere göre yaklaşmakta olan P40 serisi, oldukça büyük gelişmelerle birlikte gelecek. Dilerseniz şimdi lafı fazla uzatmadan P40 serisi hakkında bilinen tüm detaylara yakından bakalım.

Ekran:

P40 ekran

Ekran açısından Huawei P40 Pro’da son dönemin yükselen tasarım trendi olan ön kamera delikli bir tasarım görmemiz oldukça muhtemel gözüküyor. Öte yandan Samsung’un özel OLED kavisli ekranını kullanması beklenen P40 Pro, bu ekranda 90 Hz ekran yenileme hızı ve 2K yüksek çözünürlüğü destekleyecek. Ayrıca ekranda oldukça çarpıcı görsel efektlerin yer alması bekleniyor.

Kamera:

P40 kamera

Huawei’nin P serisi için kamera performansı, her zaman ana hedef olmuştur. Daha önceleri çıkan sızıntılarda Huawei’nin önde 3 ve arkada 5 tane olmak üzere toplamda 8 tane kamera ile donatılacağı söylenmişti. 32 MP + 20 MP çift ana kamerası bulunması beklenen P40 Pro, bunların yanı sıra bir ToF lens ile ön tarafta üç ayrı kameraya sahip olacak. Buradan yola çıkarak P40 Pro’nun selfie yeteneklerinin çok üst düzey olabileceğini söyleyebiliriz.

Huawei’nin arkasındaki beş kameraya gelecek olursak da 7P lensli 64 MP ana kamera, 6P lensli 52 MP süper geniş açılı kamera, ToF lens, özel film kamera ve bir adet de periscope lensi bulunuyor. Bu lensin ise 100x’e kadar dijital zoom ve 10x optik zoomu destekleyeceği belirtiliyor. Bu noktada Huawei P40 Pro, akıllı telefon tarihinin en yüksek zoom değerine sahip telefonu olabilir.

İşletim sistemi:

Harmony OS

Google ile arası bozuk olan Huawei, P40 serisinin işletim sistemi olarak Harmony OS’u tercih edebilir. Buna bir kanıt olarak Harmony sistemindeki bazı fonksiyonların yavaş yavaş EMUI arayüzüne geçirilmesi örnek gösterilebilir. Harmony işletim sisteminin güvenliğini sağlamak için Huawei, yazılımda açık bulan hackerlara ödük olarak 1,56 milyon Çin yuanı ödül vereceğini duyurmuştu.

İşlemci:

P40 işlemci

Donanım bakımından P40 Pro’nun standart Kirin 990 5G yonga seti ile donatılması ve NSA/SA çift modlu tam Netcom’u desteklemesi bekleniyor.

Tanıtım tarihi:

Huawei P40 tanıtım tarihi

Son haberlere göre Çinli teknoloji devi, 2020’nin başlarında yeni bir amiral gemisi lansmanı ile P40 serisini piyasaya sürmeyi planlıyor. Bu noktada şirket, tanıtım için ocak ayındaki CES 2020’yi veya 24 Şubat’taki MWC 2020’yi tercih edebilir.

Kaynak : https://www.huaweiadvisor.com/breaking-huawei-p40-to-come-up-with-8-camera-lenses-with-10x-optical-and-100x-digital-zoom/?utm_source=ixbtcom
41
22
5
3
2
Emoji İle Tepki Ver
41
22
5
3
2