OnePlus 8 ve 8 Pro Hakkında Bilinen Tüm Detaylar

9
9
5
4
2
Ürettiği fiyat/performans telefonları ile piyasaya nam salan OnePlus, 2020 model amiral gemisi telefonları için hız kesmeden çalışmaya devam ediyor. Onlar çalışmalarına devam etsin, biz ise bu yazımızda OnePlus 8 ve 8 Pro hakkında bilinen tüm detayları bir araya getirdik.

2013’te kurulan OnePlus, 2020 model amiral gemilerini 6 aydan önce tanıtmayı düşünmüyor ancak cihazlarla ilgili sızıntılar ve söylentiler çok daha önceden gelmeye başladı. Bu zamana kadar cihazlarla ilgili o kadar çok iddia ortaya atıldı ki hepsini bir araya getirme gereksinimi duyduk. İşte OnePlus 8 ve 8 Pro hakkında şimdiye dek ortaya atılan tüm iddialar.

OnePlus 8 ve 8 Pro tasarımı:

OnePlus 8 tasarım

Öncelikle 8 Pro’dan başlayacak olursak, telefonun ekranının son iki Pro versiyonunda da olduğu gibi kıvrımlı kenarlara sahip olması bekleniyor. Daha önce ortaya çıkan görüntülerden yola çıkarak Pro modelinin ekranında yuvarlak bir ön kamera deliği olmasını bekliyorduk ancak geçtiğimiz hafta ortaya çıkan görüntüler ise telefonun ekranında Samsung Galaxy S10 modelindekine benzer hap şeklinde, ikili kamera kurulumunun yer alacağını bizlere gösterdi. Bu noktada OnePlus 8’in ise tek ön kameraya sahip olması bekleniyor.

OnePlus 8 ve 8 Pro teknik özelikleri:

OnePlus 8 özellikleri

Her ne kadar kesin olarak konuşmak istemesek de yeni nesil OnePlus telefonlarının, en son model Snapdragon işlemcisi olan SD 865 ile birlikte geleceğini söylemek mümkün. Snapdragon’ın yakında tanıtılacak yonga setinin haricinde OnePlus 8’de 8 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanının yer alması bekleniyor. Buna göre 8 Pro için RAM değerinin 10 GB’a kadar çıkması kimseyi şaşırtmaz. Ayrıca telefonların farklı pazarlar için 5G modellerinin satışa sunulması da beklenen özellikler arasında yerini alıyor.

Ekran:

OnePlus 8 ekran

Yukarıda bahsettiğimiz üzere 8 Pro modeli için kavisli bir ekran görmeyi bekliyoruz ancak bunun haricindeki söylentiler, OnePlus 8 Pro’da 120 Hz yenileme hızına sahip bir ekran olacağını gösteriyor. Öte yandan OnePlus 8 için ekran yenileme hızının 90 Hz gibi bir değere çıkarılması bekleniyor ki bu, pek çok kullanıcıyı sevindirecek bir yenilik.

Büyüklük konusuna gelecek olursak da telefonların biraz daha incelmesi ve en boy oranlarında yapılan küçük değişikliklerin dışında marjinal değişiklikler beklenmiyor. Bu noktada OnePlus 8 Pro için 6,7 inç büyüklüğünde bir ekran ve OnePlus 8 için 6,5 inç büyüklüğünde bir ekran görmemiz oldukça muhtemel.

Kamera:

OnePlus 8 kamera

8 ile 8 Pro arasındaki farkın barizce açığa çıktığı önemli bir nokta ise kameralar, hatta 8 Pro’nun dördüncü bir ToF kamerası ile geleceği dahi söyleniyor. Son zamanlarda akıllı telefonlarda görmeye alıştığımız bu yenilikten OnePlus 8 Pro’nun da faydalanacağını söyleyebiliriz. Bunun haricinde telefonun yapay zekâ özelliklerinin ve portre çekimlerinin geliştirileceği de ifade ediliyor.

Dördüncü ToF kamerasının haricinde telefonda üç farklı kameranın olması bekleniyor: ana sensör, telefoto ve ultra geniş açı sensörü. Bu sensörler ise muhtemelen OnePlus 8’de göreceğimiz sensörler olacak. Ayrıca telefonların görüntü kalitesinde bir iyileştirme görüp görmeyeceğimiz ise tamamen OnePlus’ın kamera yazılımına bağlı olacak.

Kablosuz şarj:

OnePlus 8 şarj

OnePlus için kablosuz şarj, tartışmasız olarak Çinli firmanın cihazlarının diğer amiral gemisi cihazlar ile arasındaki en büyük fark olarak görünüyor ancak bu durum 2020’de değişebilir. OnePlus cephesinin son dönemde yaptığı açıklamalar, şirketin kablosuz şarj teknolojisine yavaş yavaş ısınmaya başladığını gösteriyordu.

Fiyat ve tanıtım tarihi:

OnePlus 8 fiyat

OnePlus’ın normal tanıtım programına uyduğunu varsayarsak OnePlus 8 ve 8 Pro’nun önümüzdeki yılın mayıs ayının ortalarında tanıtılmasını bekleyebiliriz. Ayrıca şirketin 2019 yılı içerisindeki politikasını da dikkate alırsak, yıl içinde OnePlus 8 modellerinin devamı niteliğinde telefonların gelmesi de muhtemel gözüküyor.

Fiyata gelecek olursak, bunu tahmin etmesi elbette ki zor olacaktır çünkü bu konuda henüz resmi bir bilgi bulunmuyor. Ancak özellikle Pro modeline getirilen eklentilere bakarak bir fiyat artışı görebileceğimizi söyleyebiliriz. Durum tahmin ettiğimiz gibi olursa OnePlus 8 Pro için ortalama 50 ile 100 dolar arasında bir fiyat artışı yaşanabilir.

Pro olmayan cihazın fiyatının aynı kalacağına dair bazı iddialar bulunuyor ancak kavisli ekran tasarımı işleri değiştirebilir. OnePlus’ın fiyat politikasında son yıllarda yaptığı değişiklikler, pek çok kullanıcının hoşuna gitmiyor. Bir zamanların en ucuz amiral gemisi telefonlarını satan şirket, şimdilerdeyse fiyat bakımından Apple ve Samsung gibi devlerle yarışır vaziyete geldi.

Kaynak : https://www.phonearena.com/news/OnePlus-8-Pro-rumor-review-design-specs-price-release-date-leaks-expectations_id120785
9
9
5
4
2
Emoji İle Tepki Ver
9
9
5
4
2