ABD, Mercedes'in Çatı Şirketi Daimler'e 2,2 Milyar Dolar Ceza Kesti

15
10
4
3
2
Dizel test sonuçlarını yanıltıcı yazılımlar kullandığını kabul eden Mercedes'in çatı şirketi Daimler, ABD'de 2,2 milyar dolar ceza ödemeyi kabul etti.

2015 yılında patlak veren emisyon skandalı, Volkswagen’in milyarlarca dolar tazminat ödemesi ve yönetim katmanında büyük değişikliklere gitmesiyle sonuçlanmıştı. Hatta ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) tarafından yapılan açıklamalarda Volkswagen’in araç sahiplerine ödediği tazminatın 9,5 milyar doları bulduğu belirtilmişti.

Dizel skandalı Volkswagen için en azından şimdilik geride kalmış olsa da bir başka Alman otomobil markası olan Mercedes’in üst şirketi Daimler için dizel sorunları henüz sonuçlanmamış gibi görünüyor. Zira ABD’de sattığı 250 bin dizel araçta emisyon testlerini yanıltıcı yazılım bulunduğunu kabul Daimler, 2.2 milyar dolar tazminat cezasına çarptırıldı.

Daimler, ABD'deki anlaşma sağlanan resmi kurumlara 1,5 milyar dolar tazminat ödeyecek

daimler

2.2 milyar dolarlık bu ceza, Daimler’in dizel araç skandalı nedeni ile ödediği ile ceza değil. Geçtiğimiz yıl dizel sorunları nedeniyle Alman otoriteler ile anlaşma yoluna gitmeyi seçen Daimler, 684 bin dizel otomobilin yerel emisyon kurallarına uymadığını kabul etmiş ve 1 milyar dolarlık cezaya razı olmuştu.

Aktarılan bilgiye göre Daimler, ABD’nin vermiş olduğu 2.2 milyar dolarlık cezanın 1.5 milyar dolarlık bölümünü ABD Çevre Koruma Ajansı, Kaliforniya Hava Kaynakları Kurulu, Kaliforniya Başsavcılık Ofisi, Adalet Bakanlığı ve ABD Gümrük ve Sınır Koruma kurumlarına ödeyecek. Kalan 700 milyon dolar ise şirkete dava açan araç sahiplerine tazminat olarak ödenecek.

mercedes

2015 yılında patlak veren skandalda Volkswagen’in, ABD’de satışa sunduğu dizel otomobillerde yerel emisyon test sonuçlarını yanıltıcı yazılımlar kullandığı ortaya çıkmıştı. Volkswagen’deki en üst yöneticilerin dahi koltuklarını kaybetmesine neden olan süreç, Alman otomotiv devine 25 milyar dolara mal olmuştu.

Kaynak : https://www.haberturk.com/daimler-e-dev-dizel-cezasi-2775198-ekonomi
15
10
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
15
10
4
3
2