Age of Empires: Definitive Edition'a Çapraz Platform Desteği Geldi

15
3
2
0
0
Age of Empires'ın Definitive Edition sürümüne getirilen yeni bir özellik sayesinde bundan sonra oyun sahipleri çapraz platfomlar üzerinden oyun oynayabilecekler.

1997 yılında ilk kez piyasaya sürülen ve hala popülerliğinden hiçbir şey kaybetmeyen, strateji oyunlarının atası Age of Empires'ın Definitive Edition sürümüne çok büyük bir yenilik geldi. Getirilen yeni özellikle birlikte, daha önce oyuncuların sadece kendi platformlarında bulunan diğer oyuncularla online olarak oynanabilen fenomen oyun Age of Empires, artık Steam platformu ve Microsoft Store üzerinden çarpaz olarak oynanabilecek.

Oyuna getirilen bu yeni özellik, Age of Empires'ın orijinal Twitter hesabı üzerinden paylaşıldı. Xbox Game Pass'in duyurulmasının ardından bir kullanıcı, Twitter üzerinden Age of Empires ile ilgili bir soru yöneltti. "Age of Empires'ı Steam üzerinden de almak gerekiyor mu?" sorusunun ardından gelen cevapla birlikte bu yenilik müjdelenmiş oldu. Resmi hesap üzerinden yapılan açıklamada; Age of Empires sahiplerinin bundan sonra oyunu çapraz platformlar üzerinden oynayabilecekleri açıklanırken, oyuna sahip olan kullanıcılara her platform için ayrı lisans verilmeyeceği ifade edildi.

Age of Empires'a gelen bu özellik aslında oyuncular için büyük bir önem arz ediyor. Bunun sebebi de çapraz oynama imkanının zaten olması gerektiği. Hala pek çok oyunda böyle bir özellik olmasa da oyun yapımcıları, bu özelliği kullanıcılarına sunmaya devam ediyorlar.

Age of Empires: Definitive Edition'ı satın almak isterseniz oyun şu an için sadece Microsoft Store üzerinde satılıyor. Oyunun en kısa sürede Steam üzerinden de satışa çıkması planlanıyor.

Kaynak : https://www.windowscentral.com/age-empires-definitive-edition-will-support-cross-play-between-microsoft-store-and-steam
15
3
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
15
3
2
0
0