Akıllı Telefonlarda Yazılım Güncellemelerinin Lider Markaları Açıklandı

74
10
3
3
2
Counterpoint isimli araştırma şirketi, akıllı telefon pazarında güvenlik ve yazılım güncellemeleri konusundaki en hızlı markaları açıkladı. Yıllar sonra piyasaya geri dönen Nokia, yazılım güncellemeleri ve güvenlik konusunda rakiplerini geride bırakarak birinci oldu.

Listenin zirvesinde yer alan HMD Global’ın Nokia’sı, geri dönüşünü gerçekleştirdi ve şirket geçmişte piyasadan silinme noktasına geldiği günlerin resmen intikamını aldı. Finli şirket, ilk Android destekli telefonlarını 2017 yılında piyasaya sürdü ve o zamandan beri şaşırtıcı biçimde Android destekli telefonlarını çıkarmaya devam etti.

Küresel akıllı telefon pazarında yerini korumak adına şirketin stratejisi, düzenli olarak yeni modeller çıkarmak olmamıştı. Aynı zamanda markanın sahip olduğu nostaljik duygu da bu stratejiyi desteklemiyordu. Bunun yerine ise Nokia, yazılım güncellemelerini çıktıkları an direkt olarak cihazlarına ileteceğini belirtmişti.

Nokia, telefonlarının %96’sını güncelliyor:

Nokia, stratejisini kararlılıkla uyguladı ve görülen o ki karşılığını da aldı. Pazar araştırması şirketi Counterpoint, Finlandiya şirketini akıllı telefon güncelleme ve güvenliğinde dünya lideri olarak taçlandırdı. Counterpoint Research’ün yazılım ve güvenlik güncelleştirmelerindeki en son teknik incelemesinde yer alan bulgulara göre 2018’in üçüncü çeyreğinden bu yana satılan Nokia akıllı telefonların yaklaşık %96’sı güncellendi. Bu durum, Nokia’yı liderliğe ulaştıran en önemli etken.

Teknik inceleme bulgularını vurgulayan Araştırma Direktörü Peter Richardson, “İşletim sistemi ve güvenlik güncellemeleri, Android akıllı telefonların nispeten az dikkat çeken bir yönüdür. Pazar araştırma deneyimimizde güvenlik ve güncellemeye odaklanan birkaç marka gördük. Belki de üreticiler, bunun hakkında konuşmadığından, tüketici bilinci de düşük. Araştırmamızda, tüketicilerin en çok önemsediklerini söyledikleri on özellik arasında güvenlik güncellemeleri görünmüyor” açıklamasında bulundu.

Nokia’yı, Samsung, Xiaomi, Huawei gibi markalar takip ediyor:

Nokia dışında, etkileyici güncelleme hızına sahip diğer markalar arasında Samsung, Xiaomi, Huawei ve Lenovo bulunuyor. Tüketiciler, akıllı telefonlarını daha uzun süre kullanmaya başladıklarından akıllı telefon üreticilerinin modellerini düzenli olarak güncel tutması önem kazanıyor.

Kaynak : https://www.gizmochina.com/2019/08/30/counterpoint-crowns-nokia-as-the-global-leader-in-terms-of-smartphone-software-updates-and-security/
74
10
3
3
2
Emoji İle Tepki Ver
74
10
3
3
2