AkınRobotics’in Mini Robotu ADA: Ben Robot Sofia’dan Daha Zekiyim

80
17
6
4
1
Akınsoft’un Konya’da kurduğu AkınRobotics tarafından üretilen Mini Robot ADA, Robot Sofia’dan daha zeki olduğunu söyledi.

Akınsoft, Konya’daki fabrikasında ürettiği Mini Robot ADA modelini, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için İstanbul’daki öğrenciler ile bir araya getirdi.

Bahçelievler semtinde bulunan Elit Gençler Koleji’ndeki ‘23 Nisan Bilim ve Kültür Şenlikleri’ etkinliğinin bir parçası olarak getirilen robot, öğrenciler ile sohbet etti ve çocukların sorularına cevaplar verdi.

Kendisine sorular ‘insanlar mı daha zeki yoksa robotlar mı?” sorusuna cevap olarak “Tabii ki insanlar daha zeki” diyen ADA, Robot Sofia hakkındaki bir soruya da cevap verdi. Öğrenciler ADA’ya Sofia’yı kıskanıp kıskanmadığını sorduklarında robotun cevabı “Neden kıskanayım ki, ben Robot Sofia’dan daha zekiyim” şeklinde oldu.

Etkinlikte tiyatro gösterisi, bilimsel aktiviteler gibi çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi. Mini Robot ADA da yerli yazılıma sahip bir ürün olarak büyük ilgi gördü.

Kolejin Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özkan, robot denildiği zaman insanların aklına bilim kurgulardaki gibi insan benzeri yapıların geldiğini belirttikten sonra, robot teknolojisindeki ilerlemeye değindi. Servis sağlayıcı pazarındaki gelişmeyi, sektörün önündeki bariyerin kalkması açısından önemli gören Özkan, "İşte bu açıdan robot teknolojisini hem eğitim kurumları hem devletimiz olarak yakından takip etmeli, sistemlerimize entegre etmeli ve bunu yaşamımızın bir parçası haline getirmeliyiz." ifadesini kullandı.

Kaynak : https://tr.sputniknews.com/bilim/201904221038840047-konyada-tasarlanan-mini-robot-ada-ben-robot-sofiadan-daha-zekiyim/
80
17
6
4
1
Emoji İle Tepki Ver
80
17
6
4
1