Alan Adı Çalmak İsteyen 'Influencer'a 14 Yıl Hapis Cezası Verildi

9
4
2
0
0
Bir adamın evine girip onu alan adı adresini transfer etmeye zorlayan bir sosyal medya "influencer"ı, 14 yıl hapse mahkum oldu. "Polo" isimli influencer, parti yapan sarhoş gençlerin görüntülerini sosyal medya hesaplarından paylaşıyordu.

'Sosyal medya influencerı' olarak bilinen Rossi Lorathio Adams II, bir kişinin evine girip onu alan adı adresini transfer etmeye zorlaması nedeniyle bu hafta başında 14 yıl hapse mahkum oldu.

Adams 2015 yılında 'Polo' adıyla 'State Snaps' isimli sosyal medya hesapları oluşturmaya başladı. Snapchat, Instagram ve Twitter'daki hesaplarından parti yapan sarhoş gençleri paylaşan Adams, önemli bir başarı yakaladı ve Instagram'da 1,5 milyonun üzerinde takipçiye ulaştı.

Adams'ın gençleri '#doitforstate' hashtag'i ile görüntülerini paylaşmaya çağırıyordu. Ancak doitforstate.com uygun olmadığı için Adams kendi internet sitesini doit4state.com adıyla açtı ve doitforstate.com'un sahibinin peşine düştü.

Silahlı çatışma çıktı

Influencer

ABD Adalet Bakanlığı'nın verdiği bilgiye göre, 27 yaşındaki Adams 2015-2017 yılları arasında birçok kere alan adı adresi sahibine adresi satın almak amacıyla ulaşmayı denedi ancak bu kişi adresini Adams'a satmak istemedi. Bunun üzerine Adams, 2017 yılının haziran ayında kuzeni Sherman Hopkins, Jr ile birlikte adresi elinde tutan kişinin Cedar Rapids, Iowa'daki evine girdi. Adams'ın adresi web-hosting şirketi GoDaddy'in kayıtlarından bulduğu belirtiliyor. Öte yandan Hopkins'in daha önce de başka bir suçtan sabıkalı olduğu ifade edildi.

Adams'ın kuzeni Hopkins, alan adı sahibini silah zoruyla adresi kendisine satması için tehdit etti. Yazılı talimat hazırlayan Adams, alan adı adresinin kendi hesabına transfer edilmesini istedi. Alan adının sahibi, ayağından vurulduktan sonra kaçmayı başardı ve Hopkins'i göğsünden defalarca vurduktan sonra polisi aradı. Şans eseri, iki yaralı da kurtuldu.

Hopkins geçen sene 20 yıl hapis cezası alırken Adams 14 yılın yanı sıra 9 bin dolar tazminat, 3 bin 950 dolar dava ücreti ve 22 bin dolar avukat ücreti ödemeye mahkum edildi.

Kaynak : https://beebom.com/social-media-influencer-got-14-years-prison-trying-steal-domain-name/
9
4
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
9
4
2
0
0