Almanlar, Yakında iPhone’larını Kimlik Olarak Kullanabilecek

20
5
2
0
0
iOS 13’ün yeni genişletilmiş NFC desteği, düşünülenden çok daha faydalı olacak gibi duruyor. Almanya, vatandaşların Apple-onaylı NFC kimlik dökümanlarını kimlik olarak kullanabilmesini sağlayacak bir sistem üzerinde çalışıyor.

Akıllı telefonlar, sahipleri için önemlidir. Yakın zamanda, Almanya’da yaşayan ya da ülkeyi ziyaret edecek olanlar için iPhone’lar, şu ankinden çok daha önemli hale gelebilir.

Almanya, Apple tarafından onaylanmış olan NFC kimlik dökümanları için kendi kimliklerini taramalarına ve bu kimlikleri yasal olarak kullanmalarına izin verecek. Kart, hem çevrimiçi işlemler için hem de havaalanlarındaki check inlerde kullanılabilecek.

Bu sistemin aktif hale gelmesi için hem Alman hükümetinin AusweisApp2 uygulamasının olması hem de iOS 13’ün çıkması gerekiyor. Yani bu sistem en erken bu yılın son çeyreğinde kullanılmaya başlanabilecek.

Sistemin ne kadar yaygınlaşacağı ise tartışmalara açık bir konu. NFC sistemleri güvenli olsa da, Almanya gizlilik konusunda bilinçli olmasıyla tanınıyor ve insanlar bu özelliği tercih etmeyebilirler. Yine de özellik, özellikle turistler açısından oldukça kullanışlı olabilir.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/06/17/germany-ios-13-id-card-nfc-support/
20
5
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
20
5
2
0
0