Apple, iOS 13 ile iPhone Bataryalarının Çabuk Aşınmasını Engelleyecek

23
5
3
3
0
Apple'ın açıklamasına göre iOS 13, iPhone kullanım alışkanlıklarınızı öğrenerek bataryanızı en az aşındıracak şekilde özel bir şarj dolum algoritması oluşturacak.

iOS 13, Apple cihazlardaki bataryaların ömrünü uzatacak yeni bir özelliği içerecek. Ortaya çıkan bu bilgi, iPhone’unu uzun bir süre kullanmak isteyenleri mutlu edecek gibi görünüyor.

Telefonlarının bataryalarındaki aşınma sorununu fark eden Apple, iOS 13 içerisinde bataryanızın hasar almasını önleyecek yeni bir özellik yerleştirecek. Yeni özellik ‘Optimize Batarya Şarjı’ olarak adlandıracak ve cihazlarda varsayılan olarak ayarlanacak.

Apple’ın özellik hakkındaki açıklamasıysa şu şekilde:

“Yeni seçenek, iPhone’unuzun tam dolu şarjda geçirdiği süreyi kısaltarak bataryanızın yaşlanmasını geciktiriyor. iPhone, cihaz içerisindeki makine öğrenimi sayesinde günlük şarj rutininizi kavrıyor ve siz ihtiyaç duyana kadar yüzde 80 üzerinde dolum yapmıyor.”

Olayı kısaca özetlememiz gerekirse iPhone’ların bataryaları yüzde 80’e kadar hızlı bir şekilde şarj olacak ve kalan yüzde 20’lik kısmı ihtiyacınız olduğu zaman dolduracak.

Başka bir örnek vermemiz gerekirse sabahları düzenli olarak saat 7'de uyanıyorsanız iPhone bunu algılayacak ve iki saat içerisinde tam dolum yapıp siz uyanana kadar telefonu tam şarjda bırakmayacak. Bunun yerine telefon saat yedide tam şarja ulaşacak şekilde kendini ayarlayacak.

Kaynak : https://www.zdnet.com/article/apple-iphone-batteries-are-wearing-out-too-quickly-and-ios-13-will-offer-a-possible-solution/
23
5
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
23
5
3
3
0