iOS 13'e Video Düzenleme Arayüzü Eklendi

42
4
2
1
0
Apple, mobil işletim sistemlerine video düzenleme alanında büyük yenilikler getiriyor.

Apple'ın geçtiğimiz haftalarda daha çok detayını duyurduğu iPadOS işletim sistemi ve iPhone'ların iOS işletim sisteminin yeni 13 versiyonu daha önce görülmemiş video düzenleme yeteneklerine sahip olacak. Videolar artık cihazların varsayılan görüntüleme uygulaması ile kırpılabiliyor, döndürülebiliyor, filtreler eklenebiliyor, renkleriyle oynanabiliyor. 

Video düzenleme arayüzü birçok kişiye fazlasıyla tanıdık gelecektir zira bu arayüz, iOS 13 ile işletim sistemine yeniliklerle eklenen fotoğraf düzenleme arayüzüne oldukça benziyor. Bir video düzenlemek için video seçiliyken Düzenle butonuna basmanız, bu arayüze ulaşmak için yapmanız gereken tek şey olarak karşımıza çıkıyor.

Düzenleme arayüzüne geçiş yaptığınızda sol tarafta sizi; Video, Ayarlar, Filtreler ve Kırp sekmeleri karşılayacak. Peki bu sekmelerde neler yapabiliyoruz?

Video

Bu sekmede videonuzun sesini kapatabilir, bazı düzenlemeleri gerçekleştirebilirsiniz. Bunların yanında videoyu başından ve sonundan olmak üzere istediğiniz gibi kırpabilirsiniz.

Yanlış bir kırpma işlemi gerçekleştirdiğinizde ve videoyu kaydettiğinizde daha sonra videonun düzenleme ekranını tekrar açarak yaptığınız işlemleri de geri alabiliyorsunuz. Bu doğrultuda artık video düzenlemelerin yeni bir video olarak değil orijinal videonun üzerine kaydedileceğini söyleyebiliriz. Aynı sebepten ötürü düzenlediğiniz videolar bulutla yedeklenecek ve cihazlarınız arasında da aynı düzenlemeler geçerli olacak.

Ayarlar

Yeni düzenleme arayüzünün bu kısmı ise video üzerinde ufak ayarlamalar yapmak için kullanılıyor. Bu ayarlamalar ise renk düzenlemeleri, kontrast, açı ve dahası gibi bir çok ufak ayarı bünyesinde barındırıyor. Arayüzün bu kısmında fotoğraf düzenleme arayüzündeki ayarlar kısmında bulunan özelliklerinin tümünün görülmesi bekleniyor.

Filtreler

Fotoğraflarda bulunan filtrelerin tamamen aynılarının ekleneceği bilgisi elimize ulaşan videolar için düzenleme arayüzünde, eklenen efektlerin yoğunluğunun ayarlanabilmesine olanak tanıyan bir çubuğun da olacağı bildiriliyor.

Kırpma

iOS 13 ile eklenen kırpma aracının gerçekten muazzam olduğu söyleniyor. Fotoğraflarınkine benzer şekilde kolayca videoları da kırpabileceğiniz gibi ayna etkisi ve videoların açılarında düzeltme (perspektif düzeltmesi) yapabileceksiniz.

Cihazların Fotoğraflar uygulamasına yepyeni ve kullanışlı özellikler getiren iOS 13 aynı zamanda düzenlenen belgelerin çok ama çok daha hızlı bir şekilde kayıt edilmesine de olanak tanıyor. Her ne kadar iOS ekosistemi için gecikmiş bir özellik olsa da bu özelliğin Apple kullanıcılarından fazlasıyla ilgi göreceğini düşünüyoruz.

Kaynak : https://www.cultofmac.com/631540/ios-13-edit-crop-filter-videos/
42
4
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
42
4
2
1
0