Amazon, Bu Yıl İçerisinde Bitcoin ile Ödeme Kabul Edeceği İddialarına Yanıt Verdi

45
9
6
3
2
E-ticaret devi Amazon, gün içerisinde yayılan ve gündeme bomba gibi düşen "Bitcoin ile ödeme kabul edeceği" yönündeki iddialara yanıt verdi. Açıklamada iddialar reddedilirken, yine de Bitcoin ve diğer kripto paraların araştırılmaya devam edeceği belirtildi.

Dünyanın en büyük çevrimiçi alışveriş sitesi Amazon, gün içerisinde dikkat çeken bir konuyla gündeme gelmişti. City A.M. isimli ekonomi gazetesinin şirket içerisinden bir yöneticiye dayandırdığı iddialara göre teknoloji devi, bu yıl içerisinde Bitcoin başta olmak üzere çeşitli kripto para birimleriyle ödeme kabul etmeye başlayacaktı.

İddialar yalnızla bu kadarla sınırlı kalmazken City A.M., Amazon'un bu işi yönetecek bir uzman aradığını ve hatta şirketin bir yıl içerisinde kendi kripto para birimini çıkaracağını da öne sürmüştü. Bu haberle birlikte Bitcoin, uzun bir sürenin ardından 40 bin dolar seviyesinin üzerine çıkıp yatırımcıların yüzünü güldürmüştü. Ancak Amazon, geç de olsa konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Amazon, iddiaları yalanladı:

Amazon BTC

E-posta aracılığıyla yapılan açıklamada Amazon, Bitcoin ile ödeme kabul edeceği yönündeki iddiaları reddederken yine de kripto paraları araştırmaya devam edeceğinin altını çizdi. 

Gün içerisinde 40 bin 600 dolar seviyelerine kadar çıkan Bitcoin, haberin ardından biraz gevşeyerek 37 bin 500 dolar seviyelerine kadar geriledi. Bu yazının yazıldığı an itibarıyla ise Bitcoin, 38 bin 130 dolardan işlem görüyor.

45
9
6
3
2
Emoji İle Tepki Ver
45
9
6
3
2