Kripto Para Dünyasını Yeşerten İddia: Amazon, Bitcoin ile Ödeme Almaya Hazırlanıyor

32
7
3
2
2
Kripto para piyasalarının yeşillenmesindeki en güçlü etmenlerden bir tanesi olan Amazon, çok dikkat çekici bir konuyla gündemde. İddialara göre şirket, başta Bitcoin olmak üzere Ethereum, Cardano ve Bitcoin Cash ile ödeme almaya hazırlanıyor. Ayrıca şirket, kendi kripto para birimini de piyasaya sürecek.

Geçtiğimiz saatlerde sizlerle paylaştığımız bir içeriğimizde, kripto para piyasalarının yemyeşil bir güne uyandığından, Bitcoin'in 32 bin dolardan 39 bin 280 dolara kadar yükseldiğinden bahsetmiştik. Bu yükselişin nedeni tam olarak bilinmese de en güçlü etkenlerden bir tanesinin Amazon'la ilgili bir iddia olduğunu da yine o içeriğimizde dile getirmiştik. Şimdi bu iddianın detaylarına yakından bakacağız.

Söz konusu iddianın sahibi, İngiltere merkezli City A.M isimli bir ekonomi gazetesi. Amazon'da çalışan bir yöneticiye dayandırılan iddiaya göre şirket, başta Bitcoin olmak üzere çeşitli kripto para birimleriyle ödeme kabul etmeye başlayacak. Üstelik şirket, bu işi yönetecek bir uzman da arıyor. Ancak bu uzman, yalnızca Bitcoin'in ödeme yöntemi olarak kabul edilmesini sağlayacak süreci yönetmekle kalmayacak.

Amazon, kendi kripto para birimini çıkaracak

Amazon

İsmi açıklanmayan Amazon çalışanına göre şirket, kendi kripto para birimini de piyasaya sürmek istiyor. İşte bu yüzden, işe alınacak olan kripto para ve Blockchain uzmanının iş yükü çok daha ağır. Önce Bitcoin'le ödeme yapılmasını sağlayacak olan kişi, daha sonra EthereumCardano ve Bitcoin Cash ile ödeme imkanının sunulmasını sağlayacak. Ardından da en büyük plana geçilecek. Tüketiciler, Amazon'un kendine ait kripto para birimi ile tanışma imkanı yakalayacaklar. Tüm bu süreç, bu yılın sonuna kadar başlayıp, 1 yıl içerisinde de tamamlanmış olacak.

Söz konusu iddianın kaynağına göre Amazon'un kripto para ve Bitcoin ödemeleri planı, yeni bir şey değil. Şirket zaten, son birkaç yıldır bu planların üzerinde çalışıyor. Üstelik talimat, Amazon'un kurucusu olan Jeff Bezos'un ta kendisinden geldi. Yani bu direktifin reddedilmesi gibi bir durum söz konusu değil. İnsanların alışveriş alışkanlıklarını değiştirmesini sağlayan platform, yakın bir gelecekte kripto para kullanımının yaygınlaşmasını sağlayacak gibi görünüyor.

Kaynak : https://uzmancoin.com/amazon-icin-bir-dev-iddia-daha-bitcoin-kabul-edecek-emirler-direkt-bezostan-geldi/
32
7
3
2
2
Emoji İle Tepki Ver
32
7
3
2
2