Amazon, Korku Hikayelerinin Kökenine İnen Dizisi "Lore"u İptal Etti

6
2
2
1
0
Amazon, bir podcast serisini diziye çevirmesi sonucunda çıkardığı Lore dizisini iptal etti. Dizinin iptali izleyenlerini ve korku hikayeleri seven hayranlarını üzdü.

Amazon bu hafta izleyicilerini oldukça mutlu eden güzel bir haber vermişti. Ancak şirket bugün izleyicilerini üzmeyi tercih etti. İki sezon boyunca yayınlanan, ünlü bir podcaste dayanan Prime Video dizisi Lore'u iptal etme kararı aldı. Bu haber, ikinci sezonun Eylül 2018’de yayınlanmasının ardından oluşan uzun bir sessizliği de sonlandırdı. Tabii genel olarak konuşursak, uzun sessizliklerin sonucu iyi bir sona bağlanmıyor. Eğer dizinin izleyicilerinden biriyseniz, halk ağzında dolaşan efsanelerinin kökenlerini merak edenlerdensiniz. Dolayısıyla bu dizinin iptali sizin gibi birçok izleyiciyi de üzdü.

Lore

Alınan bu iptal kararı, bazı yapımcıları da tedirgin edebilir. Çünkü Amazon podcaste dayanan bir dizinin yapımı için anlaştığı zaman HBO, FX ve Showtime gibi yapımcılar da aynı türe yatırım yapma kararı almışlardı. Amazon’un bu diziyi iptal etmesiyle başarılı bir podcastin aynı zamanda başarılı bir diziye dönüşemeyeceği fikri de yayılmaya başladı. Ancak şöyle bir şey de var ki, bir podcastin diziye aktarılması yapımcılara da bağlı. Dolayısıyla yeni izleyeciler çekmek isteyen bir yapımcı, işini oldukça ilgi çekici bir şekilde yapmalı.

Lore, aynı adı taşıyan podcast’in yaratıcısı Aaron Mahnke’nin Valhalla Entertainment ve Propagate Content ile geliştirdiği bir Amerikan korku antolojisi dizisiydi. Dizi Prime Video’dan yayınlanıyordu ve podcastin antoloji formatını her bölüm yeni hikaye anlatarak aktarıyordu. Dizi, belgesel görüntüleri ve sinema sahnelerini kullanarak korku hikayelerini ve onların kökenlerini anlatıyordu. İlk bölümü 13 Ekim 2018’de yayınlanmıştı.

Kaynak : https://www.engadget.com/2019/07/27/amazon-cancels-lore/
6
2
2
1
0
Emoji İle Tepki Ver
6
2
2
1
0