Amazon'un Instagram'a Rakip Olan Hizmeti Spark Sonlandırıldı

8
2
2
0
0
Amazon'un Instagram'a rakip olacağını düşündüğü servisi Amazon Spark, artık yok. Bunun yanı sıra #FoundItOnAmazon adlı yeni bir hizmet başlatılıyor.

Sosyal medyanın alışveriş trendinden ve sosyal medya fenomenlerinin gücünden faydalanmayı isteyen Amazon, iki yıl önce Spark adında Instagram'a rakip olarak görülebilecek bir sosyal medya hizmeti başlatmıştı ancak Spark hizmeti bekleneni veremedi ve sonlandırıldı. Bunun yanı sıra Amazon’un keşif aracı olarak bilinen Interesting Finds hizmeti ve Spark’tan elde edilen tecrübeler, yeni bir sosyal ürün olan #FoundItOnAmazon ile harmanlanıyor.

İnsanların arkadaşlarını, ilgi duydukları şeyleri, sevdikleri markaları ve kişileri takip edebilecekleri bir yer olan Spark, Instagram’dan farklı olarak alışverişe odaklanıyordu ancak Instagram’ın daha geniş bir kitleye hitap ettiği açıktı ve Spark’ta Instagram’ın çekiciliği yoktu. Amazon, Spark’la ilgili bir yorumda bulunmadı ancak hizmet, hem internet sitesinden hem de uygulamadan silindi.

Amazon, Spark'ın internet bağlantısını artık #FoundItOnAmazon sitesinde yönlendiriyor. #FoundItOnAmazon, Interesting Finds benzeri bir keşif hizmeti. Interesing Finds, 2016’dan beri kullanıcıların Pinterest benzeri bir arayüzde yeni ürünler keşfetmesine yardımcı olan bir hizmet.

Yeni #FoundItOnAmazon sitesi, Spark ile Interesting Finds’ın en ilgi çekici ve ilham verici yönlerini kullanarak ortaya çıkarılan yeni bir keşif aracı olacak gibi görünüyor. Bu hizmet, şu an için bütün kullanıcılarda görünür değil.

Amazon, Spark’ın neden sonlandırıldığı hakkında bir yorumda bulunmasa bile bunu tahmin etmek zor değil. Instagram’a rakip olarak konumlandırılan Spark, Instagram’ın önlenemez yükselişinin epey gerisinde kaldı.

Kaynak : https://techcrunch.com/2019/06/14/amazon-spark-the-retailers-two-year-old-instagram-competitor-has-shut-down/
8
2
2
0
0
Emoji İle Tepki Ver
8
2
2
0
0