Android 8.0 Oreo ile Bootloop Tarih Oluyor!

0
0
0
0
0
Android'in dün tanıtılan yeni versiyonu Oreo, yeni eklenen Rescue Party özelliğiyle bootloop'a giren cihazları bu durumdan kurtaracak.

Dört gözle beklenen bir çok özelliği Android'e sonunda entegre eden Android 8.0 Oreo, dün resmiyet kazandı. Eklenen özelliklerden en çok dikkat çekenlerden biri Rescue Party adındaki gizli bir sistem parçası.

Öncelikle bootloop kelimesi, LG kullanıcılarının çok da uzak olmadıkarı bir terim. Akıllı telefonun sürekli olarak kendini yeniden başlatarak açılmamasını ifade etmek için kullanılan bu sözcük, kullanıcı eğer nasıl kurtulacağını bilmiyorsa teknik servise yolculukla sonlanan bir durumu ifade ediyor. Custom ROM yüklerken, yazılım güncellemesi yaparken ya da sadece LG başta olmak üzere bu sorunu yaşayan akıllı telefonlara sahipseniz, bootloop bir çok kez karşınıza çıkmıştır. 

Yeni eklenen Rescue Party ile, telefonun açılış ve normal kullanım esnasında sürekli olarak çalışan kernel düzeyindeki bir yazılım, eğer cihazınız 5 dakika içerisinde 5 ya da daha fazla kez yeniden başlarsa veya bir uygulama 30 saniye içerisinde 5 ya da daha çok kez çökerse aktive olarak bir kaç aktiviteyi otomatik olarak gerçekleştirerek durumu kurtarmaya çalışıyor. Eğer durumu kendiliğinden kurtaramazsa son çare olarak cihazı zorla recovery moduna alarak kullanıcının fabrika ayarlarına sıfırlamasına ya da farklı eylemler gerçekleştirmesine izin veriyor. 

Bir çok Android meraklısını muhtemel kalp krizlerinden koruyacak olan bu sistem umarız hepimizin cihazlarına Android 8.0 gelmese bile bir şekilde entegre edilir.

 

Kaynak : https://9to5google.com/2017/08/22/android-8-rescue-party/
0
0
0
0
0
Emoji İle Tepki Ver
0
0
0
0
0