Apple Analisti Kuo Açıkladı: 2020 Model iPhone'larda 5G Bulunacak

18
5
4
3
2
5G'nin kullanım alanları yavaş yavaş artarken Apple tarafında ise ne yazık ki henüz bu teknolojiyi bünyesinde barındıran herhangi bir cihaz bulunmuyor ve bu sene içerisinde de bulunmayacak. Alanında uzman bir analiste göre ise Apple, bu teknoloji sektörüne 2020 yılında tamamen geçiş yapacak.

Apple'ın akıllı telefon serisi iPhone'lar, Apple'ın mobil işletim sistemi iOS'a sahip olmalarıyla ve uzun yıllar boyunca yazılım güncellemesi almalarıyla öne çıkıyor. Her yıl yeni iPhone akıllı telefonlarını piyasaya süren Apple'ın kullanıcı kitlesi de bir hayli büyük.

Silikon Vadisi devi Apple'ın ürünleri ile ilgili en doğru tahminleri yapan analist Ming-Chi Kuo, 2020 yılında Apple'ın tanıtacağı 3 iPhone modelinden 2'sinin 5G iletişim teknolojisine sahip olacağını belirtmişti.

iPhone 5G

Bugün yaptığı bir açıklamada ise Kuo, 2020 yılında piyasaya sürülecek olan iPhone modellerinin 3'ünün de 5G bağlantı teknolojisine sahip olacağını açıkladı. Apple'ın bu hamlesini Android işletim sistemine sahip bütçe odaklı akıllı telefonlarla mücadele edebilmek için gerçekleştireceğine inanıyor. Intel'in Modem Üretim Birimi'ne yapmış olduğu yatırım ile Apple'ın 5G teknolojisini kendi cihazlarına entegre edebilmek için çok daha fazla kaynağı olacağını söyleyebiliriz.

2020 yılında akıllı telefon kullanıcılarının 5G teknolojisine sahip bir akıllı telefon satın almak isteyecekleri düşünülüyor. Bu bağlamda Android pazarındaki 5G destekli cihazların fiyatlarının ise 250-350 dolar seviyesinde dolaşacağı tahmin ediliyor.

iPhone 5G

Bu kadar düşük fiyatlardaki akıllı telefonlarda 5G bağlantı teknolojisi bulunduğunda, amiral gemisi serisi cihaz satın almak isteyen kullanıcıların 5G teknolojisini akıllı telefonlarında hayli hayli isteyeceği söylenebilir. Bu doğrultuda Ming-Chi Kuo'nun söylemleri fazlasıyla yerinde.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/07/28/all-2020-iphones-5g-support/
18
5
4
3
2
Emoji İle Tepki Ver
18
5
4
3
2