Apple CEO'su Tim Cook, Kyoto Animation Saldırısı Hakkında Açıklama Yaptı

57
4
4
3
1
Apple CEO'su Tim Cook, bugün yerel saatle sabah vakitlerinde gerçekleşen Kyoto Animation saldırısı hakkında tweet attı ve saldırıda hayatını kaybedenler için dua ettiğini dile getirdi.

Apple CEO’su Tim Cook, 33 insanın hayatını kaybettiği Kyoto Animation stüdyosundaki yangın için “kahredici bir saldırı” dedi. Cook, attığı tweet’te yaşanan trajedinin Japonya dışında da hissedildiğini dile getirdi.

"Kyoto Animation, dünyanın en yetenekli ve hayalperest animatörlerine ev sahipliği yapıyordu. Bugünkü bu kahredici saldırı, Japonya'nın ötesinde de hissedilen bir trajedi. KyoAni sanatçıları, başyapıtlarıyla tüm dünyaya ve birçok jenerasyona neşe saçmıştı."

tim cook

Associated Press’de yer alan habere göre, Japon animasyon stüdyosunun Kyoto’da bulanan üç hikaye ofisinde, perşembe günü sabah saatlerinde yangın çıktı. Associated Press’te yer alan habere göre bir adam, binaya henüz tanımlanamayan bir sıvı dökerek ateşe verdi. Reuters’ta yer alan habere göre ise adam, binayı ateşe vermeden önce “ölün” diye bağırdı.

AP’ye göre bina yanmaya başladığında içerisinde 70 kişi bulunuyordu. Binada bulunanlardan 33 kişi hayatını kaybederken 36 kişi ise yaralandı. Haberde yer alan bilgilere göre binayı ateşe veren kişi de yaralananlar arasında bulunuyor.

K-On!, Lucky Star ve Melancholy of Haruhi Suzumiya gibi anime serileriyle bilinen stüdyo hakkında Japonca’da bir cümle yazan Tim Cook, bu cümlede de “Kalbimin en derinliklerinden ruhlar için dua ediyoruz” dedi.

Saldırıyla ilgili tweet atan Japonya Başbakanı Abe Shinzo ise “Söyleyebileceğim bir şey yok. Hayatını kaybeden ruhlar için dua ediyorum. Yaralananların hepsine başsağlığı diliyorum, umarım çabucak iyileşirler.” dedi.

Kaynak : https://www.businessinsider.com/kyoto-animation-fire-tragedy-felt-beyond-japan-apple-tim-cook-2019-7
57
4
4
3
1
Emoji İle Tepki Ver
57
4
4
3
1