Apple, Dünyanın İkinci Büyük Pazarında İnternetten Satış Onayı Aldı

17
7
3
3
0
Hindistan, 1,3 milyarlık nüfusuyla dünyanın en kalabalık ikinci ülkesi olmasının yanında Apple gibi büyük şirketler için de oldukça önemli bir pazar. Uygulanan düzenlemeler dolayısıyla Apple, buradaki müşteri potansiyeline tamamen ulaşamıyordu. Ancak yeni düzenlemelerle birlikte bu engel de ortadan kalkacak.

Bloomberg’de yer alan bir habere göre Apple, birkaç ay içerisinde Hindistan’da internetten satışlara başlayacak. Şirket, daha önce Hindistan’daki dış yatırım kanunları ve düzenlemeleri sebebiyle cihazlarının satışını gerçekleştiremiyordu.

Kurallar esnetildi

apple

Hindistan, çarşamba günü aldığı bir kararla yurt dışı merkezli şirketlerin %30’luk yerli üretim kotası kuralında kolaylaştırmaya gitti; ki bu düzenleme Apple’ın direkt olarak mağaza açmasını ve cihazlarını satmasının önün de duruyordu. Apple, ürünlerini kendisi satmak yerine üçüncü parti perakendecilerle anlaşmak durumunda kalıyordu.

Bloomberg’de yer alan haberde Apple’ın iPhone, iPad ve Mac cihazlarının çevrimiçi satışlarına önümüzdeki aylarda başlamayı planladığı belirtilirken herhangi bir net tarih verilmedi. Kuralların değişmesi sonrası Apple, gelecekte Hindistan’da perakende satış mağazaları açabilecek. Şu anda ise Hindistan’ın en kalabalık şehri olan Mumbai’de önümüzdeki yıl açılacak bir mağaza, geliştirme aşamasında bulunuyor.

Apple, yeni kural değişikliğinden önce de Hindistan hükümetiyle mağazalar açma konusunda çalışıyordu.

Geçtiğimiz birkaç yıl boyunca Apple, yerel yatırım gerekliliklerini karşılamak için bazı düşük maliyetli iPhone modellerinin üretimini Hindistan’da yapmaya başlamıştı.

Hindistan, devasa nüfusu sayesinde Apple için oldukça önemli bir pazar. Ancak şirket, ülkede uygulanan yüksek ithalat tarifeleri sebebiyle burada yer edinmekte oldukça zorlanıyordu. Yapılan yeni değişikliklerle birlikte Apple cihazlarda Hindistan’daki kullanıcılar için de daha satın alınabilir bir seviyeye erişecek.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/08/28/apple-online-sales-india/
17
7
3
3
0
Emoji İle Tepki Ver
17
7
3
3
0