Apple, Düşen Satışları Toplamak İçin Yeni iPhone'larda Parmak İzine Geri Dönecek

34
7
3
2
1
Apple'ın parmak izi teknolojisine geri dönüp dönmeyeceği sürekli tartışılıyor. Son çıkan haberlere göre firma, yeni bir model iPhone'da ekrana gömülü parmak izi teknolojisini kullanabilir.

Mobil dünya sektöründe sürekli hayal kırıklıkları yaşayan Apple, satışlarında yaşanan düşüşlerin önüne geçmek için büyük çabalar sarf ediyor. 2019’un son çeyreğinde, telefon satışlarında Çinli üretici Oppo’nun da arkasında kalan Apple’ın 2021 model cihazlarında hem Face ID hem de ekrana gömülü parmak izini kullanacağı söylentiler arasında yerini alıyordu.

2017 yılında tanıttığı iPhone X modeli ile birlikte Touch ID teknolojisini de tamamen geride bırakan dev şirket, söylentilere göre yeni model iPhone’larda Face ID’den vazgeçip ekrana gömülü parmak izi teknolojisini kullanmaya başlayacak.

Neden Face ID’den vazgeçecilecek?

Apple Face ID

Apple, 2017 yılında Face ID teknolojisini cihazlarına ilk kez getirdiğinde kendinden oldukça emin gözüküyordu. Ancak teknolojiyi kullanabilmek için birden çok sensör gerekiyor ve bu da maliyetleri artırıyor. Ayrıca Face ID, parmak izi kadar stabil çalışamıyor ve bu konuda kullanıcılardan oldukça çok tepki görüyordu.

Face ID'nin bazı gizlilik ve güvenlik kaygıları yarattığı ve parmak izi sensörlerinin daha iyi, daha hızlı ve daha güvenilir olduğu pek çok kişi tarafından kabul görüyor. Bunun yanında Apple; Çin gibi büyük pazarlarda da pazar payını artırmak istiyor. Bu sebepler Apple için oldukça yeterli diyebiliriz.

Parmak izi teknolojisi, yeni bir iPhone modelinde kullanılabilir

Yeni iPhone

Çin pazarı Apple için kritik bir öneme sahip. Dev şirket, burada hata yapmayı göze almak istemiyor, bu yüzden aşırı pahalı iPhone'ları bu pazarda satmaya çalışmak Apple için çok büyük bir hata olabilir. Çin gibi devasa pazarlarda zaten Apple cihazlardan ziyade Android cihazlar oldukça rabet görüyor. Bunun sebepleriyse oldukça açık: fiyatlandırma.

Maliyetleri düşürmek isteyen Apple, Asya pazarı için yeni bir düşük fiyatlı telefon çıkarabilir. Bu cihazlarda da Face ID yerine ekrana gömülü parmak izi teknolojisi kullanarak maliyetlerden kısabilir. Tabii ki firma Apple olunca çok da düşük bir fiyatlandırma beklememek gerekir.

Apple’ın böyle bir adım atıp atmayacağı henüz bilinmiyor. Ancak böyle bir cihaz tanıtılırsa Apple, satış sayılarında tekrar çok yüksek sayılara ulaşabilir. Bu noktada beklemekten başka seçeneğimiz yok gibi görünüyor. Apple cephesi ise şimdilerde, yeni tanıtacağı iPhone 11 modelleri için hız kesmeden çalışıyor.

Kaynak : https://www.zdnet.com/article/will-the-new-iphone-borrow-an-android-feature-to-save-money/
34
7
3
2
1
Emoji İle Tepki Ver
34
7
3
2
1