Apple, Garanti Dışı iPhone’larınızı Tamir Ettirebileceğiniz Programını Duyurdu

34
6
3
3
1
Apple, kullanıcılarının garanti dışı kalmış iPhone'larını pahalı Apple servisleri yerine aynı parçayı sunan başka servisleri tercih etmenizi sağlayacak yeni programını duyurdu.

iPhone 11’in duyurulmasına günler kala Apple, eski iPhone kullanıcılarını sevindirecek bir haber verdi. Apple, garanti dışı kalan iPhone’larınızı daha uzun süre kullanabilmeniz için yeni çıkardığı programını duyurdu.

"Bağımsız Onarım Sağlayıcısı" ismi verilen yeni program sayesinde bozulmuş ya da zarar görmüş iPhone’unuzu genelde yüksek fiyatla karşımıza çıkan Genius servisine göndermeniz ya da telefonunuz için üçüncü parti parçaları kullanmanız gerekmeyecek. Artık Apple’ın parçalarını bağımsız bir tamir merkezinden edinebileceksiniz.

Apple açısından büyük bir yenilik sayılabilir:

apple eski iphone

Bu, Apple açısından büyük bir değişiklik. Apple, daha önce ürettiği tüm ürünleri kendi bünyesine saklıyordu ancak duyurduğu yeni programla Apple Yetkili Servis Sağlayıcıları’nda bulunan parçalar gibi “aynı orijinal parçalar, aletler, eğitim, onarım kılavuzlarını ve tanılama bilgileri”ni sağlayacağının sözünü verdi. Program çıkışında yalnızca garanti dışı kalmış iPhone’ların tamiri için geçerli olacak.

Küçük ve büyük tamir işletmelerin yeni programa katılmaları için herhangi bir ödeme yapmaları gerekmiyor ancak programa katılabilmeleri için Apple sertifikalı bir teknisyene sahip olmaları gerekiyor. Bu sertifikasyon ise Apple tarafından ücretsiz olarak veriliyor.

Apple’ın yeni programı, başlangıçta yalnızca Amerika Birleşik Devletleri ile sınırlı olacak olsa da Apple, Avrupa, Asya ve Kuzey Amerika’da 20 onarım işletmesiyle birlikte bir yıldan fazla bir süredir pilot program üzerinde çalıştığını açıkladı.

Kaynak : https://www.macworld.com/article/3434786/apple-independent-repair-provider-program-launch.html
34
6
3
3
1
Emoji İle Tepki Ver
34
6
3
3
1