Apple, iOS 12.2'nin 6. Geliştirici Betasını Yayınladı

15
2
2
2
1
Apple'ın mobil işletim sisteminin yeni sürümünün test betası 20.00'de (TSİ) yayınlandı.

Yazılım desteği konusunda uzun yıllar boyunca kullanıcılarını yalnız bırakmayan Apple, işletim sisteminin gelecek versiyonuna her geçen gün daha da hazırlanıyor. Hâlihazırda son kullanıcı tarafında kullanımda olan iOS 12.1.4'ün 2 ay, iOS 12.2'nin 5. betasından 1 hafta sonra Apple, iOS 12.2'nin 6. geliştirici betasını bugün yayınladı.

Apple'ın geliştirici programına kayıtlı kullanıcıların kablosuz olarak edinebileceği yeni güncelleme bünyesinde Apple News aylık abonelik sistemini barındırıyor. Apple'ın yeni sistemi Apple News; magazinler ve haberler uygulamalarını tek bir noktada birleştiriyor. Bu özelliğin 25 Mart'ta tam olarak Silikon Vadisi şirket tarafından duyurulması bekleniyor.

iOS 12.2 ile ilk olarak Kanadalı Apple kullanıcıları Apple News üzerinden haberleri İngilizce veya Fransızca dilinde keyifle okuyabilecekler. Haber uygulamasındaki içeriklerin tam olarak yayınlanacağı tarihtekine nazaran daha kısıtlı olacağı da eklenen bilgiler arasında.

 

Animoji'yi severek kullanan kullanıcılar bu güncelleme ile daha da mutlu olacaklar zira Apple iOS 12.2'nin 6. betası ile 4 adet Animoji'yi daha kütüphanesine ekledi. Bu Animoji'ler sırasıyla; zürafa, köpekbalığı, yaban domuzu ve baykuş olarak sıralanıyor.

AirPlay 2 ve HomeKit'e 3. parti televizyonlar üzerinden yazılım desteği de geldi. Televizyon kumandasının arayüzü yenilenirken, iOS cihazınızı tvOS 12.2 ile eşleştirdiğinizde sesli asistan ile istediğiniz; televizyon programını, filmi veya müziği açmasını Siri'den isteyebileceksiniz.

Yurt dışında operasyonlarını sürdüren operatör şirketi AT&T kullanıcılarından bazıları sol üstte yer alan 3G/LTE bağlantı ibaresinin yerinde "5G E" ifadesinin yazılı olduğunu gördü. Bunun AT&T operatörün bir hatası olduğu kaydediliyor zira an itibariyle hiçbir iOS cihazda 5G teknolojisi desteği bulunmuyor.

Safari'nin güvenliğinin geliştirildiği, ekran zaman aşımının günlere göre ayarlanabildiği, Apple Wallet uygulamasının arayüzünün bir Apple Card'ın gelme durumu olması sebebiyle yenilendiği, 2. jenerasyon AirPods için "Hey Siri!" sesli komutunun eklendiği, bütün Apple cihazları tek şarj cihazında kablosuz şarj etmeyi amaçlayan Apple Power isimli ürün hakkında da verilerin yer aldığı en son gelen bilgiler arasında.

Kaynak : https://www.macrumors.com/2019/03/18/apple-releases-ios-12-2-beta-6/
15
2
2
2
1
Emoji İle Tepki Ver
15
2
2
2
1