İşler Kızışıyor: Apple ile Spotify Arasında Kavga Büyüyor

40
15
6
4
1
Geçtiğimiz günlerde Spotify, Apple'ı AppStore üzerinden haksız kazanç sağladığı gerekçesiyle mahkemeye vermişti. Apple'dan da sert bir cevap gelmişti. Şimdi ise Spotify, yeni bir hamle yapıyor.

Geçtiğimiz hafta Spotify, Apple’ı Avrupa Komisyonuna şikâyet etmişti. Gerekçesi ise Apple’ın AppStore’da Spotify’ın satışları üzerinden haksız gelir elde etmesiydi. Apple’dan gelen sert cevap Spotify’ı kızdırmış olacak ki, popüler müzik dağıtım şirketi tekrar hamle yapmaya hazırlanıyor.

Spotify’ın bu şikayeti, iki şirket arasında kısa sürede halka açık bir söz düellosuna dönüştü. Daha önce de haberini yaptığımız Apple’ın bu şikayete sert cevabı, ücretsiz olarak AppStore’da bulunan bir uygulama olan Spotify’ın uygulama içi satın alımlardan gelen kârın hepsini kendine isteyerek asıl haksız kazancı onların sağlamak istediğini belirtiyordu.

Ancak işler burada bitmedi. Spotify, bu açıklamaya cevap vermek adına biraz süre harcayarak daha sert bir geri dönüş yaptı:

"Bütün tekel firmalar, böyle olaylarda tüketiciyi derinden etkilemek adına hiçbir şey yapmadıklarını ifade edip masum görünmeye çalışırlar. Yani Apple’ın bu cevabını öngörmüştük ve tahmin ediyorduk."

"Bizim şikâyette bulunmamızın sebebi, Apple’ın bu olaya bakış açısının tüketicileri ve rekabeti kötü yönden etkilemesiydi ve bu kesinlikle kanuna aykırı bir olay. Bu, Apple’ın “iOS kullanıcılarının Spotify değil, Apple müşterileri olduğu” düşüncesini kanıtlıyor, ki bu da Apple’ın asıl sorunudur. Avrupa Komisyonu’nun vereceği her türlü karara saygı duyuyoruz."

İki dev şirket arasındaki bu kızışma, bütün kamuoyunun dikkatini üzerine çekmiş durumda. Kim haklı çıkar bilemeyiz fakat bu olayın tarihe geçeceğine eminiz.

Kaynak : https://www.slashgear.com/spotify-takes-another-shot-at-monopolist-apple-18570012/
40
15
6
4
1
Emoji İle Tepki Ver
40
15
6
4
1